Her Derde Deva Pepino! Pepino Meyvesini İstediğiniz Gibi Tüketebilirsiniz!

Son zamanlarda popülerliği oldukça artan pepino meyvesinin nasıl tüketildiği araştırmaya başlandı. Sağlık açısından oldukça faydalı olan pepino meyvesinin faydaları da en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer aldı. İşte detaylar...

Güney Amerika, Meksika ve orta amerika'da yetişen pepino, sıcak ve nemli iklimlerde seven bir bitkidir. Pepino meyvesi dünya genelinde birçok farklı bölgede yetişebilmektedir. Oldukça kolay bir yetiştirilme sürecine sahip olan pepino, birçok bahçe meraklısı tarafından da kolaylıkla yetiştirilmektedir.

Tohumları genellikle ilkbaharda ve yazın ekilir. Ekim işleminin ardından toprak sürekli nemli tutulmalı ve güneş gören bir konum belirlenmelidir. Sıcak iklimleri sevse de topunu genellikle ılıman iklimlerde de yetişebilmektedir. Bugün o meyvesinden yüksek bir şekilde verim elde edebilmek için toprağın iyi bir şekilde direne edilmiş ve zenginleştirilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle pepino yetiştiriciliğinde toprağın gübrelenmesi ve bitkinin düzenli olarak budanması oldukça önemlidir.

PEPİNO MEYVESİNİN FAYDALARI

Son zamanlarda oldukça popüler olan pepino meyvesi sağlık açısından birçok olumlu etkiye sahiptir. Kavun ile karpuz arası bir tada sahip olduğu belirtilen pepino meyvesi, yüksek oranda C vitamini, potasyum ve lif içermektedir. Pepino meyvesinin faydaları arasında sindirim sistemini düzenlemesi, kabızlık gibi sorunları önlemesi yer almaktadır. Yüksek su içeriği sayesinde mide asidini nötralize eder ve hazımsızlığı da giderir. Pepino meyvesinin antioksidan içeriği ve C vitamini içeriği bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda bu içerikler, cilt sağlığının korunmasına da katkı sağlamaktadır. Pepino tüketimi, kolajen üretimini artırarak cilt sıkılaşmasını ve cildin nemlenmesini sağlar. Potasyum bakımından da zengin olan pepino kan basıncının düşürülmesi ve kalp sağlığının korunmasını sağlar. Düşük kalorili ve lifli bir meyve olması sayesinde de kilo verme konusunda oldukça yardımcı olmaktadır.

DİLEDİĞİNİZ GİBİ TÜKETİN

Pepino meyvesi Lezzetli ve yüksek su oranı sayesinde çiğ olarak tüketilebilmektedir. Pepino meyvesi salatalarda, tatlılarda, smoothie ya da meyve sularında da kullanılabilmektedir. Pepino meyvesi kabuğuyla yenildiği gibi soyularak da tüketilebilir. Dondurma ve kek gibi tatlıların tarifinde de doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilen pepino, yoğurtla karıştırılarak da oldukça lezzetli atıştırmalıklar elde edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri