Yapımı Son Derece Pratik Sandviçin Zararları! Uzman İsimden Sağlıklı Sandviç Yapımı İçin Tarif!

Sağlıklı ve oldukça kolay hazırlanan birçok yiyecek aslında oldukça zararlı etkileri olabiliyor. Uzmandan yenilen sandviçlerin hakkında bilgi! İşte zararlı olan gıda! İşte detaylar...

Günün her öğünü için en pratik lezzetler denildiği zaman ilk akla gelenlerden biri de sandviçler olmaktadır. Büyük küçük demeden herkesin son derece sever yediği sandviçler kolayca hazırlanması yanı sıra uzun süre de yok tutması ile ön plana çıkmaktadır. Fakat beslenme uzmanları bu konuda uyarmakta. Sandviçlerin adeta saatli bomba olduklarını açıkladılar.

Beslenme konusunda uzman isim Ph.D. Lisa Young, yemiş olduğunuz sandviçlerin son derece zararlı olduklarını açıklayarak, aşağıdaki malzemeleri değiştirmiş oldukları zaman daha sağlıklı bir sandviç elde edileceğini söyledi. Uzman isim, The Post için ‘Sandviçinizde lezzetten ödün vermeyin’ açıklaması yaptı. İşlenmiş etleri ızgara hindi ya da tavuk ile değiştirin, kremsi, lezzetli bir dokunuş için de biraz humus ile avokado koyun’ dedi.

EKMEK TEHLİKESİ

Bir sandviçte olmazsa olmaz şey elbette ekmektir. Fakat bütün ekmekler sağlıklı olmayıp beyaz ekmek kan şekeri seviyesinde aniden yükselme yapmaktadır. Sonrasında ise düşmesine ve öğle uykusunda bırakmasına sebep olan karbonhidratlardan gelen bir kalori kaynağı olmaktadır. Uzman isim, ‘Tam buğday gibi tam tahıllı bir ekmeği de dahil etmek oldukça sağlıklı bir durum’ dedi. ‘Tam tahıllar, kan şekeri için sabitleyici olup diğer sağlık yararlarının yanı sıra kendinizi tok hissetmeniz için yardımcı olacak lif kaynağı bulunmaktadır.’

SODYUM

Hastalık Kontrol ile Önleme Merkezlerine göre sodyum, yüksek tansiyon, felç, kalp krizi gibi birçok katkıda bulunanlardan biri olmaktadır. Birçok sandviçte bulunur. Salam, jambon ve işlenmiş etler içinde yüksek oranda sodyum yer alırken, sandviçte çeşniler, soslar ve ekmekler ile peynirler şeklinde de kendini gösterebilir.

DOYMUŞ YAĞ

Doymuş yağ birçok sandviçin ana bileşenlerinden biri olan etlerin içinde yer alır. Aslında Ulusal Tıp Kütüphanesine göre de sandviçlerin %79 oranında birincil dolgu maddesi olarak et ile kümes hayvanları ya da balık yer alır. Peynir, domates kullanımı yapılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri