Gaziantep’te Pide Fiyatları En Çok Araştırılan Konular Arasında Yer Aldı! 2023 Ramazan Pidesi Fiyatı Şok Etti!

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Bu kapsamda en çok araştırılan konu ise, bu sene Ramazan pidesinin fiyatının ne olacağı oldu. İşte detaylar...

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte birçok kalemden meydana gelen zamlardan sonra vatandaşlar, Ramazan ayı hazırlıklarında da nasıl tasarruf yapacağını araştırmaya başladı.

Vatandaşlar tarafından Ramazan ayına dair yapılan araştırmalarda ilk sırada, bu sene ramazan pidesinin fiyatının ne kadar olacağı yer aldı. Ürünlere gelen zamların ardından, bu sene pide fiyatının da geçen seneye göre daha yüksek bir fiyattan vatandaşa satılacağı açıklandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Bir fiyatlarının bu sene 10 TL olmasının beklendiğini duyurdu.

YÜZDE 55 FARK İLE SATILACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, NTV’ye yaptığı açıklamalarda ramazan pidesinin fiyatının bu sene 10 TL olmasını beklediklerini açıkladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından yapılan açıklamalarda, fiyatların önümüzdeki hafta netleşeceği belirtildi ve şu ifadeler yer aldı; ‘’Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 TL, bide 10 TL olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramda farklılık arz edebilir. Ekmek ile pide arasındaki azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur.’’ 

İLLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından yapılan açıklamalarda, bu sene pide fiyatlarının en düşük 10 TL olmasının beklendiği ifade edildi. Pide fiyatlarının net olarak önümüzdeki hafta başından netleşeceğini belirten Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının illere göre gramajda farklılıklar olabileceğini ve bu nedenle pide fiyatlarının da artan gramaja göre değişebileceğini ifade etti. Yapılan açıklamalara göre, 2023 yılında en düşük pide fiyatının 10 liradan tüketiciye sunulacağı duyuruldu. bu fiyatın gramajı ve illere göre de değişebileceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri