Yüksek Kolesterol İçin Çözüm Yolu! Bu Besinler İle Sağlıklı Kalmak Daha Kolay!

Dünyadaki ölümlerin çok önemli bir sebebi olarak kabul edilen kalp sorunları, kalbi ya da kan dolaşımını ifade eden bir terimdir. Kimi gıdalar ise kolesterol seviyesinde düşme meydana getiriyor! İşte detaylar...

Atardamarlardaki yüksek oranlı kolesterol seviyeleri daha da büyük bir problem olan kalp hastalığı için zemin hazırlamakta. Dünya genelinde ölümlerin çok önemli bir sebebi olarak kabul edilmiş olan kalp hastalıkları, kalbi ya da kan dolaşımını hedef almış olan durumlar için kullanılan genel bir terim olmaktadır.

Fakat bazı gıdalar kolesterol seviyesinde düşme meydana getirerek bu ciddi durumlara yakalanma ihtimalini azaltmada yardımcı olmaktadır.

ÜÇ BAKLİYAT ÖNE ÇIKIYOR

Yapılmış olana araştırmalar ve uzmanlar, üç türlü bakliyatın damarlardaki tıkanıklığın önüne geçebileceğini ifade etmektedir. Kullanımı oldukça kolay ve aynı zamanda çok yönlü olan bakliyatlar çeşitli tariflere ve yemeklere rahatlıklar konulabilir. Lif, protein ve sağlıklı yağlar ile dolu olan bu küçük gıdalar, hoş bir tada sahip olmaktan çok daha fazlasını da sunuyor.

HASTALIK RİSKİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Aslında, mercimek, fasulye ve bezelye kolesterol seviyenizi kontrol altında tutabilir ve sonuç olarak da kalp hastalığı riskini da düşürme ihtimali vardır. Heart UK’ye göre ise bu üç gıdanın ‘kolesterolü düşürücü olma’ etki sağlamasının sebebi içinde bulundurduğu lif maddesinden kaynaklanmaktadır. Hayır kurumu, kimi lif türlerinin kandaki yağlı madde seviyesi için düşürücü olabileceğini söylemektedir.

LİF AÇISINDAN SON DERECE ZENGİN OLAN BESİNLER

Doğru liflerin tüketiminin yapılması, kolesterollerin bağırsaklardan kan dolaşımına emilmesinin önüne geçmiş olur. Bezelye, fasulye ve mercimek gibi baklagiller bu tür liflerde özellikle yüksek olmaktadır. Dahası da, bakliyat tüketmenin güçlü yanlarını vurgu yapan tek uzmanlar da hayır kurumu olmamaktadır. British Journal Of Nutrition’ya yayınlanmış olan bir araştırmaya göre de bakliyat bazlı bir diyetin toplam olarak kolesterolü %8.3 oranında düşürmüş olduğunu ve az orandaki gıdayı da etkili bir seçim haline getirmektedir.

Bu gıdaların doğru bir şekilde aşırıya kaçmadan yapılan tüketimi sağlık açısından oldukça önemli olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri