Gaziantep’teki Hisseli Tapu Sahipleri Dikkat! Hisseli Tapular Müstakil Tapuya Çevrilebilir! İşte Detaylar…

Hisseli tapu sahipleri tarafından merakla beklenen sorular yanıt buluyor. Hisseli tapuların müstakil tapuya çevrilmesine dair tüm detaylar, milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. İşte detaylar...

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, sahip oldukları hisleri tapunun müstakil tapuya nasıl çevrileceğini dair detayları araştırmaya devam ediyor. Mülkiyet sahibi olan kişiler için önemli detaylar arasında yer alan hisseli tapu, müstakil tapuya çevrilmek isteniyor. Bu nedenle vatandaşlar, bu işlemleri nasıl yapılacağına dair araştırmalarını arttırdı.

Hisseli tapular çoğunlukla birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Hisseli tapuların yarısı satılabilir iken bu durum, tamamen yasal bir işlem olarak işlenmektedir. Daire, arsa ya da dükkanın yarısını satış işlemlerinde hisseli tapular kullanılabiliyor ve bu satış işlemlerine de hisseli satı tapu satışı ismi veriliyor. Bu mülklerin yarısını satın alınması ise, birçok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Özellikle arsa gibi büyüklere yatırım yapmak isteyen kişiler için hisse tapuları ayrı bir önem taşımaktadır. Arsanın satış işlemlerinde hissedarın ortak olduğu kişilerden yazılı izin ve onay alınması, hisseli tapu satış işlemleri için gerekmektedir.

İZALE-İ ŞUYU DAVASI AÇILABİLİR

Hisseli tapu satış işlemlerinde, hissedarların ortak olduğu kişilerden yazılı izin ve onay alınması gerektiği gibi aynı zamanda, hisleri satışlarda satış iptali için de hissedarların dava açma hakkı bulunmaktadır. Satış işlemlerinde anlaşmanın sağlanamaması durumunda hissederlerdi biri taşınmaz mal için izle-i şuyu davası açabilme hakkına sahiptir. Bu dava kapsamında mahkeme tüm hissedarları bu durumdan haberdar eder ve bilirkişinin de fiyat belirlemesi ile satış işlemini icra yolu ile gerçekleştirilmesine karar verir.

HİSSELİ TAPUNUN MÜSTAKİL TAPUYA ÇEVRİLMESİ

Hisseli tapuya sahip olan kişilerin bu tapularını müstakil tapuya geçirebilmesi için bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Hisseli tapu sahiplerinin, tapularını müstakil tapuya çevirmesi için parsel bulunan yerlerde 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesi kapsamında gerekenlerin yapılması durumunda çözüm söz konusu olmamaktadır. Taşıma sitesi bulunan kişiler ise, tüm hisseleri 3 kişiye satarak tapuda devir işlemi yapabilmektedir. Bu işlemin sonucunda ise, yeni malik tek tapu sahip olmaktadır. Yani, hisseli tapu bu işlem sonucunda müstakil tapuya dönüştürülmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri