2023 Yılında Ramazan Bayramı Kaç Gün? Bayramın İlk Günü Ne Zaman? İşte Tüm Detaylar…

2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok kişi, 2023 yılına ait dini takvimi araştırmaya başlamıştı. Üç ayların ikincisinin de sonuna yaklaşıldığı bu günlerde, Ramazan Bayramı’na dair araştırmalar artış kazandı. İşte detaylar...

Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan Ramazan ayında insanlar, oruç ibadetini yerine getiriyor. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, on bir ayın sultanı olarak tabir edilmekte ve Müslüman alemi için büyük bir öneme sahiptir. Oruç tutularak ibadetlerin yerine getirildiği Ramazan ayına sayılı günler kala birçok kişi, Ramazan ayının ne zaman başladığını araştırırken birçok kişi de Ramazan Bayramı’ndaki tatil sürecini araştırıyor.

Ramazan Bayramı, özellikle çalışan kişiler için tatil ya da sevdikleri ile zaman geçirebilecekleri bir zamanı ifade ediyor. Bu nedenle, her sene olduğu gibi 2023 yılında da bayramların kaç gün olacağı ve hangi günlere denk geldiği büyük bir merak konusu oluyor.

23 MART’TA BAŞLAYACAK

Müslümanlar için oruç ibadetinin yerine getirileceği Ramazan ayı, 2023 yılının mart ayında başlayacak. Bu sene 23 Mart günü, Ramazan ayının ilk günü olacak. 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece oruç ibadetini yerine getirecek olan kişiler ilk sahurunu yapacak. 23 Mart günü ise, 2023 yılının ilk orucu tutulacak. Perşembe gününe denk gelen ilk oruç günü, 21 Nisan Cuma günü sona erecek.

21 NİSAN BAYRAMIN İLK GÜNÜ OLACAK

Milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç ibadetini yerine getirmek için Ramazan ayını bekleyen insanların yanı sıra, Ramazan Bayramı’nı da iple çeken milyonlarca kişi bulunuyor. Bayram süresinde ailesi ve sevdikleri ile birlikte vakit geçirmek isteyen ya da yoğun iş temposuna dinlenerek ara vermek isteyen kişiler için Ramazan Bayramı büyük bir öneme sahip. 21 Nisan günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacak. Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023 yılı dini takvimine göre;

  • Ramazan Bayramı’nın arefe günü 20 Nisan Perşembe
  • Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma
  • Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 22 Nisan Cumartesi
  • Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü ise, 23 Nisan Pazar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri