Deprem Uzmanından Alaşehir İçin Çarpıcı Uyarı! İlçedeki En Zayıf Bölgeleri Açıkladı: Buradan Uzak Durun…

Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa'nın Alaşehir ilçesi ile alakalı endişelendiren bir uyarı geldi. Ercan, Alaşehir için deprem tahminini yaptı. İşte korkutan açıklama.

Manisa'nın Alaşehir ilçesi için deprem ile alakalı ürkütücü bir uyarı yapıldı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Deprem, depreme hazırlık ve sonrası' konulu konferansta konuşarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konferans Alaşehir Belediyesi Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde düzenlendi. Ercan, konferansta yaptığı konuşmalarla gündeme geldi. Alaşehir’de kaç şiddetinde bir deprem bekliyor. İşte detaylar…

Prof. Ahmet Ercan, Alaşehir ilçesinin deprem bölgesi olduğunu ve burada yaşayanların depreme hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı. Ercan, konferansta yaptığı konuşmada, bölgedeki fay hatlarına ve yapılaşma durumuna dikkat çekerek, deprem sonrası olası afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi. Deprem uzmanı Ahmet Ercan’ın açıklamaları şöyle:

ALAŞEHİR'DE BEKLENEN DEPREMİN ŞİDDETİNİ AÇIKLADI

Konferans esnasında açıklamalarda yapan Prof. Ahmet Ercan, Alaşehir'de yapmış olduğu çalışmalarda elde ettiği bilimsel verilerden bahsetti. Ercan, Alaşehir ilçesinin Pamukkale- Tepeköy fayıyla Bozdağ’dan gelen bir fay hattı arasında sıkıştığını ifade etti ve Alaşehir'in 6.2 ile 7 şiddetinde bir depremle karşılaşacaklarını dile getirdiklerini, bilhassa istasyon altı bölgelerin sıvılaşan kaygan bir zeminden meydana geldiğini ve bölgenin temellerinin yetersiz olduğunu belirtti.

Tarım alanlarında bahsi geçen şiddette bir depremin 2 ila 5 metre aralığında çökmeler yaratabileceğini vurgulayan Ercan, zemin etüdü iyi yapılan, doğru belirlenmiş ve sağlam yapılmış olan binalar depreme dayanıklı olabileceğini sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu konferansta yapmış olduğu açıklamada deprem ile yaşamaya alışmak gerektiğini belediyenin hemen hemen 130 adet sondaj çalışmasının olacağını 5 tane de zemin etüt çalışmasının olduğunu, Bu çalışmalar sayesinde Alaşehir'in zemin etütlerinin belli olacağını, buradan çıkan sonuca göre de yeni imar planların belirleyeceklerini ifade etti. Başkan Öküzcüoğlu açıklamasının sonunda kimsenin kendilerinden fazla kat beklememesini, bu izinleri vermeyeceklerini de vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri