Marmara Denizi’nde Peş Peş Depremler! Konuya Dair Uzman İsimden Açıklama Geldi! İSTANBUL DEPREM

Kahramanmaraş depremlerinden sonra şimdi gözler İstanbul’a çevrilmiş durumda. Marmara Denizi’nde peş peşe yaşanan depremlerden sonra Japon deprem uzmanından açıklama geldi! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta Şubat tarihinde meydana gelen şiddetli depremler sonrasında 11 ilde ağır yıkıma yaşandı. Ortalama olarak 50 bin insanın hayatını kaybettiği deprem, deprem gerçeğini yeniden gündeme getirmiş oldu. Kahramanmaraş depremleri sonrasında tüm gözler olası bir deprem riski için İstanbul’a çevrilmiş durumda. Ülkenin en büyük şehri olan İstanbul’da deprem riski için uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor.

JAPON DEPREM UZMANI AÇIKLAMA YAPTI

Marmara Denizi’nde 6 ile 9 Mart 2023 tarihleri arasında şiddetleri 1.2 ve 4.2 arasında değişim gösteren toplam da 10 tane deprem yaşanmış oldu. Marmara’daki meydana gelen bu hareketlilik birçok vatandaşı da tedirgin etmiş oldu. Bu yaşanan depremlerin beklenmekte olan İstanbul depremi ile akalası olup olmadığı da merak edilen konular arasında yer aldı. Japon deprem uzman ismi Yoshinori Moruwaki, bir televizyon kanalında merak edilen sorular için cevap verdi.

ÖNCÜ DEPREM Mİ SORUSU İÇİN NE YANIT VERDİ?

Deprem uzmanı olan Moruwaki, ‘Bu depremlerin öncü depremler olması ihtimali bulunuyor mu? Sorusu için ‘Korkulmasın ama yine de hazırlıklı olunmalı. Bir gün kapıda olacak. Bu durumu ben 10 yıldır devamlı bir şekilde dile getiriyorum. 30 sene içinde %60, 7.5 yani 1999’un depremi gibi bir deprem beklenmekte’ cevabını vermiş oldu.

KUZEY ANADOLU FAY HATTINA DİKKAT

‘3 sene öncesinde Silivri tarafından deprem başlamış oldu sonra Elazığ, Bingöl, sonra tekrarında Elazığ…. Ayı zamanda da İzmir tarafından da Manisa, Muğla… Sonra da Kahramanmaraş ile Hatay. Ben 32 yıldır bu ülkedeyim bu kadar bir hareket bulunmuyordu’ açıklaması yapan uzman isim, Kahramanmaraş depremlerinde enerjinin boşaltılmış olduğunu fakat bunun güneye doğru indikten sonrasında Elazığ, Bitlis dolaylarına gideceğini ifade ederek Kuzey Anadolu Fay Hattı için de vurgu yapmış oldu.

Bu durumu ‘domino’ benzetmesi yoluyla ifade eden uzman isim, ‘Daha sonra Marmara tarafında gidiyor gibi görmekteyim’ diye konuştu. Uzman ismi ayrıca da, Bursa için de dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri