NASA’dan Endişe Meydana Getiren Uyarı! Göktaşının Dünyaya Çarpma İhtimali İçin Tarih Verildi!

NASA’dan dikkatleri üzerine çeken bir açıklama geldi. NASA tarafından gelen açıklamaya göre, ortalama olarak olimpik yüzme havuzu kadar bir asteroit bir süre sonda dünyaya çarpacak! İşte detaylar...

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) oldukça dikkat çeken bir açıklama da bulundu. NASA’nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi tarafından gelen açıklama gündem oldu. NASA tarafından gelen açıklamaya göre, ortalama olarak olimpik yüzme havuzu büyüklüğü kadar bir asteroit 23 sene içinde mavi gezegene çarpacak. NASA’dan gelen açıklama sonrasında tedirginlik ve şaşkınlık baş gösterdi.

23 YIL İÇİNDE MAVİ GEZEGENE ÇARPABİLİR

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 2046 senesinde, ‘küçük de olsa’ Dünya’ya çarpma ihtimali bulunmakta olan bir göktaşı için gözlem yaptığını açıkladı. NASA’nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi’nden gelen açıklamaya göre, şubat başından bu zamana hareketleri takip edilmekte olan ortalama olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde olan göktaşı, 23 sene içinde dünyaya en yakın bir mesafeden geçecek ve aynı zamanda potansiyel bir çarpma olasılığına da sahip olacaktır.

NASA YETKİLİLERİ KONUYA DAİR AÇIKLAMA YAPTILAR

‘2023 DW’ olarak isimlendirilmiş olan kaya parçasının dünyaya çarpma ihtimali, Avrupa Uzay Ajansı 625’te 1 NASA’ya göre de 560’ta 1 olarak hesaplanması yapıldı. NASA yetkilileri de 2023 DW daha çok takip edilerek ek olarak analizler yapıldıkça, bu olasılığın önemli bir ölçüde değişilebileceğine dair görüşlerini aktardılar.

Açıklanmış olan NASA verilerine göre de 2023 DW’nin çapı ortalama olarak 50 metre olarak hesaplanmış oldu. Göktaşının 14 Şubat 2046’da dünyada 1.8 milyon kilometre mesafeden geçeceğine yönelik tahminler var.

GEÇTİĞİMİZ YIL İÇİNDE KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE ÇARPMA YAŞANMIŞTI

Göktaşı, saniyede 25 kilometre hızla harekete ederken aynı zamanda güneşin etrafındaki dönüşünü de 271 gün içinde tamamlamakta. NASA’nın Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) adındaki uzay aracı, 27 Eylül 2022 yılında dünyadan ortalama olarak 11 milyon kilometre uzaktaki göktaşı, planladığı üzere başarılı bir şekilde çarpma gerçekleştirmiş ve aynı zamanda göktaşının yörüngesini az da olsa değiştirmeyi de başarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri