Rektal Ozon Tedavisinin Faydaları! Rektal Ozon Tedavisi Kimler İçin Uygulanır?

Ozon tedavisi oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasından sonra bu tedavi için farklı yollar da geliştirildi. Rektal ozon tedavisi de bunlardan biri. Rektal ozon tedavisi nedir?

Ozon tedavisi hastalıklarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu durumun sonucunda ise ozon tedavi için farklı alternatif yollar geliştirildi. Rektal ozon tedavisi de bunlardan biri oldu. Kimi hastalarda damar yolu açmak ihtimal dahilinde olmadığından dolayı bu yönteme başvurulmakta. Bunun yanı sıra tedavinin etkili olması adına da istenen bölgeye bağlı olarak da rektal ozon uygulaması da kullanmak mümkün.

REKTAL OZON TEDAVİ NEDİR

Vücuda son derece dikkatli bir şekilde bağırsak mukozasından emilimle doğrudan verilmekte olan ozon gazına rektal ozon tedavisi adı verilmektedir. Özellikle rektal insuflasyon tedavilerinin daha etkili olması sağlanmış olur. Bağırsaklardaki bu ozon gazı oksijene dönüştürülür serbest radikalleri ortadan kaldırmak için yardımcı olur. Rektal ozon terapisinin toksinle için azaltma ve bağışıklığı güçlendirmek için etkileri bulunmaktadır.

Rektal bölgedeki fissür, fistül hastalıkların ve erkeklerde ise prostat, kadınlar da ise jinekolojik hastalıkların tedavisi adına rektal ozon uygulamasını kullanmak mümkün. Bunun yanı sıra bu bölgede meydana gelen kanser için de tedaviye destek olması amacı ile rektal ozon tedavisi kullanmak mümkündür. Makattan ozon tedavisi olarak da bilinmekte olan ozon tedavisi, birçok faydaya sahipti. Rektal ozon tedavisi yaptırmış olanlar bu yararları elde ederler;

FAYDALARI

  • Bağırsakta oluşabilecek toksinleri azaltır.
  • Vücuttaki kronik olarak bulunan iltihabı azaltır.
  • Bakteri, parazit, maya ile virüsleri yok etmek için yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği sayesinde vücudu dış etkenlere karşı koruma altına alır.

REKTAL OZON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR

Rektal ozon uygulaması oksijen ile ozon karışımı hastanın makatına konulduktan sonra çok ince bir kanül yardımı ile yapılmakta. Hastaya makattan verilen ozon gazı ile bağırsaklara daha hızlı ulaşması da mümkündür Rektal ozon tedavisi ortalama olarak 15 dakika kadar süre ve hasta tarafınca tolere edilir. İşlem anında ozona dayanıklı tek kullanımlı malzemeler kullanılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri