Yapay zeka temelli diş işlemcisi ola ChatGPT, Aralık 2022 tarihinde halkın kullanımına çıktı. Ve hemen ardından hızlı bir şekilde popüler oldu. ChatGPT, Facebook ile WhastApp gibi dünya genelinde kullanımı olan uygulamaların uzun seneler içinde ulaşmış olduğu rakamlara kısa bir süre içinde ulaşmış oldu. Sohbet robotunun başarısının sırrı ise merak ediliyor. İşte konuya dair gündeme gelen ayrıntılar!
BİRÇOK UYGULAMAYI GERİDE BIRAKMAYI BAŞARDI
World Of Statistics’ten alınmış olan bilgilere göre, ChatGPT sadece iki ay içinde 100 milyon kullanıcı tarafından kullanılmış oldu. WhatsApp’ın bu sayıya ulaşması ise 3.5 sene alırken, Facebook ise 4.5 senede bu kadar sayıdaki kullanıcıya sahip olmuştu. Instagram 2.5 senede, Twitter ise 5 senede, World Wibe Wed ise 7 senede, Apple App Store ise 2 senede ve İTune ise 6.5 senede 100 milyon kullanıcı tarafından kullanılmıştı.
Yapılan bir habere göre de, Ocak ayı içinde günlük ortalama 13 milyon tekil ziyaretçi ChatGPT kullanımı oldu ve bu rakam aralık ayı içinde seviyenin iki katından daha çok olarak kayda geçti.
GEÇTİĞİMİZ KASIM AYINDA ÜCRETSİZ OLARAK SUNULDU
ChatGPT, istemlere dönüt olarak, denemeler, makaleler, şakalar ve hatta şiirler bir ürettiği ortaya çıktı. Microsoft Corp tarafında desteklenmekte olan özel bir şirket olan OpenAI, kasım ayı sonlarından halka ücretiz bir şekilde sunumu yapılmıştı. Geçen ay içinde OpenAI başlangıç olarak sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar adına 20 dolarlık bir aylık abonelik duyurusu yapılmıştı.
CHATGPT NEDİR?
OpenAI tarafınca desteklenmekte olan metin tabanlı bir konuşma arayüzü olan ChatGPT, kullanıcılar ile doğal bir dilde iletişim kurmak ve aynı zamanda sorularına ya da isteklerine yanıt vermek adına tasarlanmış olan bir dil modelidir. Dil modeli sorulara cevap verebilir, e- posta, deneme ile kod oluşturma gibi görevlerde yardımcı olmaktadır.