Depremde 5 Otomobil 50 Kişiyi Hayata Döndürdü: İşte O Şok Kurtuluş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, 10 ili büyük bir faciayla karşı karşıya bıraktı. Depremle beraber on binlerce bina kağıt gibi yıkılırken, Hatay’da bir bina felaketin eşiğinden son anda ‘5 araba’ sayesinde döndü. İşte detaylar…

Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay, felaketin boyutunu en ağır şekilde yaşıyor. Hatay kent merkezi ve ilçeleri adeta yerle bir olurken, bir binada felaketin eşiğinden son anda dönüldü. Depremde yıkılmak üzere olan binayı, önünde park halinde duran 5 araba tuttu ve binada yaşayan 50 kişinin kurtulmasını sağladı.

Bina sakinleri, hasar gören binadan güçlükle tahliye edilebildi. Binada yaşayan iş adamı İsmail Gürler ve ailesi, balkondan sarkıtılan battaniyeler ile binadan ayrıldı. Gürler binayı terk ederken, “Döneceğiz, bu memleket bizim” ifadelerini kullandı.

5 OTOMOBİL 50 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI!

Hatay’da yer alan bina, 5 otomobil sayesinde ayakta kaldı ve 50 kişinin kurtulmasını sağladı. Hatay’ın Antakya ilçesi Kanatlı caddesinde yer alan 5 katlı apartmandan, ağır hasar görmesine rağmen önünde park edilen araçlar sayesinde yıkılmaktan kurtuldu. Binada sakinleri, balkondan sarkıttıkları battaniyelerle tahliye edildi.  Binanın altında ezilen araçlar, binanın yıkılmasını engelledi.

Bina sakinlerinden iş insanı İsmail Gürler, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Apartmanı ayakta tutan 5 araçtan biri de Gürler’e aitti. Hataylı iş insanı, kızının sarkıttığı battaniye sayesinde binadan çıkabildi. Depremin en acı yüzünü yaşayan Gürler, yaptığı açıklamalarla herkesi duygulandırdı. Gürler, “Döneceğiz, dönmeme lüksümüz yok. Bu memleket bizim” dedi.

BALKONDAN SARKITTIKLARI BATTANİYELERLE İNDİLER

İş insani Gürler ve ailesi, kızının balkondan sarkıttığı battaniye ile binayı terk edebildi. Deprem esnasında çığlık seslerinin yükseldiğini belirten aile, deprem anında elektriklerin kesilmesi ve kapı kısmının çökmesinin binadan kaçmakta büyük bir sorun yarattığını ifade etti.

Gürler’in açıklamasına göre, küçük kızı battaniyeleri birbirine bağladı ve klimaya sıkıştırdı. Aile bu sayede hasar alan binadan kurtulmayı başarabildi. Gürler’in 3 ay önce satın aldığı evi ve arabası depremle kullanılamaz hale geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri