Şehirde Kiralık Daireler Tükenme Noktasına Geldi! İstanbulluların Yoğun Bir Şekilde Göç Ettiği Şehirde Son Durum!

Depremler sonrasında İstanbulluların tedirginliği devam ediyor! Deprem ihtimalinin az olduğu bölgelere göçler başladı! Göç edilen şehirde talep nedeniyle kiralık daireler tükendi! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremlerinden sonra İstanbulluların hızlı bir şekilde göç etmeye başlamış oldukları kentte talepten kaynaklı yoğunluk nedeni ile kiralık daireler yok denecek kadar az bir seviyeye düşmüş oldu. Gayrimenkul satış Temsilcisi Özgür Gömlekli, ‘Gayrimenkul sahipleri için çağrımız bir daha vicdanlı bir şekilde davranmaları ve burada makul oranlarda fiyatları belirlemeleri’ dedi. Yaşanan depremlerden sonra, şehir halkı daha az deprem riski olan bölgeye taşınmayı sürdürüyor.

İSTANBULLULARIN TEDİRGİNLİĞİ SÜRÜYOR

Kahramanmaraş ve 11 ilde meydana gelen deprem, endişeleri de beraberinde getirmiş oldu. Olası İstanbul depremi son zamanlarda yeniden gündeme taşındı. Deprem endişesi yaşayan İstanbullular, çözüm olarak arayışlara yöneldi. Fay hattına uzaklığı be aynı zamanda deprem ihtimali az olan kentte arsa ile ev almaya veya kiralamaya başlamış oldular.

KIRKLARELİ 4.DERECE DEPREM BÖLGESİNDE 

Gayrimenkul Satış Temsilcisi Özgür Gömlekli Kırklareli’nin 4.derece deprem bölgesi içinde yer almasından kaynaklı deprem endişesi yaşamakta olan İstanbulluların şehre göç etmeye başladıklarını aktararak ‘Kırklareli’mizin 4. Derece deprem bölgesi içinde yer almasından kaynaklı güvenilir şehirler içinde yer alıyor. Bundan dolayı da özellikle İstanbul ağırlıklı olarak gayrimenkul isteklerinden ve kiralık daire isteklerinde ciddi anlamda bir artış yaşamaktayız’ dedi.

NORMAL OLMAYAN FİYAT ARTIŞLARI

Gömlekli, gayrimenkul sahiplerinin ücretleri makul bir seviyede tutmaya davet edip, ‘Bu durumdan dolayı zaman zaman yüksek kira fiyatları talep ediliyor. İster istemez ev sahibi ile kiracılar arasında bir gerilim yaşanmakta. Biz fiyatları normal olmayacak kadar yüksek olan gayrimenkulleri, gayrimenkul sahiplerini kendi portföylerimizden çıkarmış bir durum içindeyiz. Kırklareli’nde bulunan gayrimenkul sahipleri için çağrımız bu yüksek ücretlerden dolayı biraz daha vicdanlı davranmaları, burada makul oranlarda fiyatları tutsunlar. Şimdi şehrimizde kiralık dairelere yok denecek kadar bir seviyede’ diye açıklama yaptı.

Aynı zamanda Satış Temsilcisi Gömlekli, satışların özellikle müstakil olup bahçeli evlere için talebin çok yoğun olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri