Sivilce Sorunu Olanlar Dikkat! Bu Gıdalardan Uzak Durun!

Sivilce en çok görülen cilt sorunlarından biri. Kimi yiyecekler ise sivilce oluşumu için zemin hazırlıyor. Yağlı olması nedeniyle sivilce oluşumu yapan besinlere dikkat! İşte detaylar...

Oldukça yaygın olarak görülen cilt sorunlarından biri de sivilcedir. Genellikle sivilce problemi ergenlik döneminde çok sık karşımıza çıkar. Fakat ileri ki yaşlar da ciltte sivilceler meydana gelebilir. Yağlı ciltlerin en büyük sorunlarından biri olan sivilce sorunu ile mücadele etmek adına cildi temiz tutmak ve bakım yapmak yeteli değildir. Beslenmeye de dikkat etmek gerekli. Kimi besinler içinde bulundurduğu yağ miktarından dolayı sivilce oluşumuna zemin hazırlar. İşte sivilce yapan yiyecekler!

CİLT GÜZELLİĞİ İÇİN

Cildinizin güzel ve kusursuz olmasını istiyorsanız ne yediğinize son derece dikkat etmeniz gereklidir. Çünkü bazı gıdaları çok sık bir şekilde tüketmek zamanla sivilce oluşumuna neden oluyor veya ciltte sivilcelerin artmasına neden olmakta. Vücudu yağlandıran bu gıdalar gözeneklerde yağ birikimine neden olmakta. Sivilceli bir cildiniz varsa veya cildinizdeki sivilceleri azaltmak istiyorsanız bu besinlere karşı dikkatli olun.

HAZIR GIDALAR

Yağlı ve işlenmiş karbonhidratlı beslenme düzeli ise sivilce çıkması arasında güçlü bir bağlantı bulunmakta. Pizza, patates kızartması ve hamburger gibi hazır ve işlenmiş olan gıdalar sivilce oluşumuna neden olur. Yapılan araştırmalar, hamburger ile sosisli sandviç tüketmenin, ciltte akne gelişimini ½24 kadar arttırdığı ortaya koymakta.

AŞIRI YAĞ İÇEREN VE BAHARATLI GIDALAR

Baharatlı ve aşırı yağ içeren gıdalar ciltteki kan akşını ve dolaşımında artış yapar. Bu durum da doğrudan bir şekilde sivilceye neden olmasa da, sivilce kızarıklarının daha belirgin olmasına neden olur.

ŞEKERLİ GIDALAR

Sivilceye meyleden bir cildiniz varsa, şeker içeren gıdalardan uzak durmanız gereklidir. Şeker bağışıklık sistemi için olumsuz etkili bir gıdadır.

KURUYEMİŞLER

Kuruyemişlerin içine yüksek oranda omega-6 yağ asidi bulunmakta. Bu gıdaların, vücutta sebep olduğu enflamasyon, aknenin neden olarak gösterilmekte. Kuruyemişlerin içinde pek çok sağlıklı yağ bulunmakta. Bu nedenden dolayı ciltte yağ oluşuma neden olur. Bunun yerine en fazla omega-6 yağ asidi içeren, çam fıstığı ve badem gibi yemişler tercih edilmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri