Vücut İçin Oldukça Önemli Olan Kalsiyumun Faydaları! Bu Gıdaları Tüketerek İhtiyacınız Olan Kalsiyumu Alın!

Anne sütü ile hayatımıza giren Kalsiyum, ileriki yaşlarda vücut için kesinlikle alınması gereken bir mineral olmaktadır. Fakat Kalsiyum sadece sütte yer almıyor. İşte kalsiyum içeren gıdalar! İşte detaylar...

Öncelikle gelişme çağına kadar alınması gerekli olan kalsiyum süt içmeyen çocuklara veya inek sütü için alerjisi olan çocuklar şimdi bahsi geçecek olan besinler ile telafi edebilirler. Kemikler ile kasların gelişim, yaşam boyunca sağlamlığı adına gerekli olan bu besinin bilinmeyen pek çok yararı var.

Eklemleri yapılandırılması, kanın pıhtılaşması, kap atışlarının düzene girmesi, doku ile hücre canlılığını sağlaması gibi pek çok etkisi olan kalsiyum neredeyse vücudu baştan aşağı yapılandıran bir özelliklere sahip. Kalsiyum açısından zengin olan o besinler.

TOFU

Henüz bitim mutfağımız için yeterince popüler olmasa da, Asya mutfağında oldukça yaygın olarak kullanılan tofunun sadece 100 gramı günlük olarak kalsiyum gereksinimini neredeyse yarınsa yakın bir oranını karşılamakta.

ŞALGAM

Suyunu da içebileceğiniz şalgamın kendisinde de önemli oranda şalgam bulunmakta. Kendisinin de tüketimi yapılacağı gibi şalgamın suyundan da bunun için faydalanmak mümkün.

KARAHİNDİBA

Çay olarak tüketiminin yapılacağı gibi, karahindibanın bir bardağında günlük olarak kalsiyum gereksiniminin %10’unu karşılamaya yetecek kadar kalsiyum bulunmakta.

ISPANAK

Demir açısından da zengin olan ıspanak, yeşil yapraklı sebzeler guruna dahil olduğundan kalsiyum açısından oldukça güçlü. Yanında d yoğurt ile tüketildiğinde ise bu gücü ikiye katlamış olursunuz.

BÜTÜN YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Aslında yeşil yapraklı olan sebzelerin neredeyse hepsinde kalsiyum bulunmakta. Yenilecek olan bir tabak sebze yemeği, vücudu ihtiyacı olan kalsiyum açısından oldukça etkili olacaktır.

BAHARATLAR

Kekik, dere otu, biberiye ve mercanköşk gibi kurutulmuş olan baharatlar günlük olarak kalsiyum gereksiniminin bir bölümünü karşılamak için yeterli olacaktır. Eğer herhangi bir alerjik durumunuz bulunmuyorsa, tadından rahatsız olma durumunuz da yoksa her yemeğe biraz biraz katmak oldukça faydalı olacaktır. Böylece vücut için gerekli olan kalsiyum ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

BADEM

Günlük tüketilen bir avuç bademin, kalsiyum gereksinimi yarınsa yakın bir oranını karşılamak için yeterli olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri