Naci Görür’den Şok Çıkış: “O Partilere Oy Vermeyin, Depremzedelerin Vebali Üzerinizde Olur!”

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra kamuoyunu sık sık depremle alakalı bilgilendirici açıklamalara imza atıyordu. Naci Görür, bu kez “önemli bir uyarı” diyerek, yaklaşan seçimlerle alakalı şok bir uyarıda bulundu: “O partilere oy vermeyin, vebal almayın!” İşte detaylar…

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra yaptığı açıklama ve uyarılarla gündem olmuştu. Görür, depremin başından beri kamuoyunu bilgilendirici öngörülere ve açıklamalara imza atarken, bu kez yaklaşan seçimlerle alakalı bir uyarıda bulundu. Uzman isim, “O partilere oy vermeyin, vebali üstünüze almayın” diyerek milyonlarca seçmene seslendi.

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremiyle alakalı seneler evvel yaptığı uyarılarla gündeme gelmişti. Maraş’ta yaşanan büyük felaketin ardından bu kez sık sık İstanbul’da yaşanacak depremle alakalı uyarılarda bulunan Görür, her konuşmasında kamuoyunu ve yetkilileri önlem almaya davet ediyor. Ünlü profesör, bu kez daha önce kendisinden hiç görülmedik bir uyarıda bulundu. Naci Görür, yaklaşan seçimleri işaret etti ve “bu kıstaslara göre parti tercihinizi değiştirin” dedi.

“HİÇBİR MİTİNGDE ‘DEPREMDEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ’ PANKARTI AÇMADIK”

Prof. Dr. Naci Görür “çok önemli uyarı” başlığıyla paylaştığı seçim yazısında hem halkı hem siyasileri eleştirdi. Görür, birçok seçim dönemi geçirmemize rağmen, hiçbir mitingde halkın “depremden ölmek istemiyoruz” diye pankart açmadığını belirtti.

Görür bu konuda halkın yeterince talepkâr olmadığını, siyasilerin de deprem tedbirleri konusunda bu nedenle sıkı davranmadığını söyledi. Uzman isim, 2 ay sonra yapılacak olan seçimler için takipçilerini uyardı.

“BU PARTİLERE OY VERMEYİN, VEBALİ ÜZERİMİZDE OLUR”

Deprem uzmanı Naci Görür, yaklaşan seçimlerin altını çizerek oy kullanacak olan vatandaşlara seslendi. Görür, “Deprem dirençli kentler kuracağız vaadi verip gerekli inancı ve kararlılığı taşımayan kişilere oy vermeyin” dedi. Görür, seçmenin oy kıstasını buna göre belirlemesi gerektiğini belirtti.

“Sınav zamanı” dediği seçim gününde tercihler buna göre yapılmazsa, depremde hayatını kaybedenlerin vebali üzerimizde olur diyen Görür, halkı depreme karşı dayanıklı şehirler isteme konusunda daha kararlı ve talepkâr olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri