Saç Dökülmesi İçin Evde Doğal Çözüm! Bu Maske İle Gür Saçlara Sahip Olun!

Eğer saç dökülmesine müdahale edilmezse, yer yer kelleşme meydana gelebilir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için de doğru bakım şart. Bu bakım kürü ile gür saçlara sahip olun! İşte detaylar...

Saçlarda yaşanılan dökülme, eğer doğru bir müdahale edilmezse yer yer kelliğe neden olabilir. Saç dökülmesinin önüne geçip, aynı zamanda dökülen saçları da yeniden kazanmak için doğru bakım yapmak oldukça önemlidir. Sizler için gür saçlara sahip olmak adına evde kolaylıkla yapılacak olan bir saç maskesi tarifi verdik. Bu maskenin doğru ve düzenli bir kullanımı ile yeniden gür saçlara sahip olmak mümkün.

EVDE BAKIM

Saçın görünümü hem kadın hem de erkekler için oldukça önemlidir. Yaşanan stresli durumlar, hormonlarda meydana gelen değişim, yetersiz bir beslenme, kimyasal ile ışınla işlem gören saçlar, saçlarda yaşanan dökülmelerin nedenlerinden olabilir. Bu maddelerden birini ya da birden çoğunu yaşıyor olabilirsiniz. Saçlarınızın dökülmesinden siz de şikâyet ediyorsanız, sizler için çözüm yolu olacak evde kolaylık kendinizin yapacağı bir maske tarifi hazırladık. Saçlarınız için herhangi bir kimyasal ürün kullanmadan etkili olacak bir maske için yapacağız kürün tarifini verdik.

Evde yapılan oldukça etkili saç maskesi sayesinde saçlarda meydana gelen dökülmeleri çok kısa bir zamanda önleyip ve aynı zamanda düzenli kullanımında dökülen saçlar yerine yenisinin çıkması mümkün. Dökülen saçların sağlamlığı ve tekrardan dökülmemesi adına da bu süreç zarfında düzenli bir şekilde masaj yapmak, bol vitaminli, doğal yağlar içeren gıdalardan tüketmek gereklidir.

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı kadar toz hardal
  • 1 çorba kaşığı kadar şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 ml sıcak su
  • 2 çorba kaşığı kadar da zeytinyağı

YAPILIŞI İÇİN

  • 2 çorba kaşığı toz hardalı, 1 çorba kaşığı şekeri, 1 yumurta sarısını bir kap içine alın ve karıştırın.
  • Üzerine 60 ml su ile 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
  • Elde edilen bu karışımı saç fırçası ile saç köküne yedirin, sadece saç köklerine yapın ve saça bone takın.
  • 40 dakika sonra sıcak su ile durulayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri