Prefabrik Ev İsteyenler Dikkat! Prefabrik Evin Temeli Ne Kadara Mal Olur? Prefabrik Ev Ücreti Ne Kadar?

Yaşan depremlerden sonra gündemden düşmeyen konulardan biri de prefabrik evler oldu. Birçok vatandaş yıkılan evleri sonrasında, bölgede inşa edilen prefabrik evlerde yaşamak zorunda kaldı. İşte prefabrik evlere dair merak edilenler! İşte detaylar...

Prefabrik evleri son zamanlarda özellikle ardı ardına yaşanan depremlerden sonra şu dönem içinde oldukça gündemde. Satışları depremlerden sonra bir anda arttı. Prefabrik evler, standart bir ev için süren inşaat süresinden daha az olan bir sürede tamamlanması ile dikkat çekiyor. Evlerin bu özelliğinden dolayı da vatandaşlar tarafından tercih edilmekte. Aynı zamanda bu hızlı inşa süresi, evlerin maliyetine de olumlu anlamda yansımakta.

DEPREMLERDEN SONRA GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Son günlerde gündemden düşmeyen konulardan biri de prefabrik evler oldu. Özellikle peş peşe yaşanan depremlerden sonra prefabrik evlerin adını daha çok duymaya başladık. Bu evler, standart olan bir evin inşaat süresinin yarısından daha az bir sürede tamamlanıyor olması nedeniyle, oldukça sık tercih edilmesine neden oluyor.

BİRÇOK FAKTÖRE BAĞLI OLARAK DEĞİŞİM GÖSTERİYOR

Prefabrik evlerin oldukça hızlı olan bu inşaat süresinden dolayı, bu evlerin temel maliyetleri de standart evlerden daha düşük rakamlar olmaktadır. Prefabrik evler için temel olan maliyet pek çok faktöre göre değişim göstermektedir. Temel maliyette etkili olan faktörler arasında, prefabrik evlerin boyutu, zemin için olan uygunluğu, yerel inşaat maliyetleri, inşaat şirketinin tercih edilen malzeme ile işçilikleri de yer almaktadır.

Bunların yanı sıra, vatandaşlar yapımı daha az süren prefabrik evlerin, temelinin kaç para olduğunu da merak etmekte. Bu yönde yapılan araştırmalar ise hız kazandı.

2023 YILI PREFABRİK EVİN MALİYETİ NE KADAR?

Prefabrik ev temeli yapılırken kullanılması gerekli olan malzemeler, mesela beton, tuğa ya da çelik ücretlerine bağlı olarak farklı maliyetler ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra, temelin derinliği ile genişliği gibi etkenler de maliyet için etkili olacaktır. Bununla beraber, ortalama bir prefabrik ev temelinin maliyeti de 2023 senesinde ortalama olarak 30.000 ile 55.000 lira arasındadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri