Bunu Okumadan Yola Çıkmayın: Bir Uçuş Görevlisinin Uzun Mesafeli Uçuşlarda Hayatta Kalma Sırları!

Herhangi bir hava yolculuğu stresli olabilir, ancak uzun mesafeli bir uçuşla yüzleşmek özellikle göz korkutucu olabilir. Öyleyse işin uzmanından tavsiyeleri almadan yola çıkmayın! İşte detaylar...

Uyumaya mı yoksa yemek yemeye mi yoksa her ikisine birden mi öncelik vermelisiniz? Koridorda egzersiz yaparsanız çok mu abartmış olursunuz? Ayakkabılarını çıkarmak kabul edilebilir bir şey mi? Kris Major, 24 yıllık deneyime sahip bir İngiliz uçuş görevlisidir. Kısa mesafeli uçuşlar da yaptı ve gökyüzünde 14 saat kaldığı da oldu. İmkansız sayıda duraklamayla yolculuklara katlandı ve 30.000 fitte güç kestirmesi yoluyla yakıt ikmali yapma konusunda uzman oldu!

Pandemi azalırken ve çoğumuz uzun mesafeli maceraları dört gözle beklerken, CNN Travel, Major'dan gökyüzünde birkaç saat hayatta kalmaya ilişkin ipuçlarını ve püf noktalarını sordu.

SEYAHATTEN ÖNCE Mİ, SONRA MI YOKSA SEYAHAT ANINDA MI YEMEK YEMELİSİNİZ?

Bir gece uçuşu yapıyorsanız ve uçakta uykunuzu en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, uçuş personeli uçağa binmeden önce yemek yemenizi önerir. Bu, uçuş uzun mesafe ölçeğinin daha kısa ucundaysa özellikle önemlidir: örneğin, New York'tan İstanbul’a seyahat ediyorsanız, en iyi ihtimalle yaklaşık beş veya altı saatlik bir uykuya ihtiyaç duyacaksınız, bu nedenle bu dinlenme zamanından en iyi şekilde yararlanmalısınız.

Avrupa Ulaştırma İşçileri Federasyonu'nun Ortak Hava Ekibi Komitesi'nin başkanı olarak Avrupalı ​​uçuş görevlilerini ve pilotları da temsil eden Major, iş seyahatindeki çoğu kişinin uçağa biner binmez gözlerini kapattığını söylüyor. "Tecrübeli gezginleri kabine girdiğiniz anda fark edersiniz; üstlerini örtmüşler ve uyuyorlar" diyor!

SEYAHAT YASTIĞI GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Havayolları, ne olursa olsun, genellikle uzun mesafeli yolcular için yastık sağlar, ancak Major, tercihlerinize bağlı olarak kendi göz maskenizi, seyahat yastığınızı ve/veya battaniyenizi getirmenin iyi bir fikir olabileceğini söylüyor. Kabin ışıkları açıkken uyumaya çalışıyorsanız göz maskeleri harika bir seçim olacaktır.

Ayrıca, nadiren de olsa, yastıkların bulunmama ihtimali her zaman vardır ve bu, 14 saatlik bir uçuşta büyük bir sorun olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri