Uzman İsimden Bağışıklığı Güçlendirici Besinler! Bu Besinleri Hasta Olmadan Tüketmek Önemli!

Sağlıklı ve beslenme oldukça önemli. Uzman isimden gelen açıklamaya göre, gün içinde her besinden yeterli alınması oldukça sağlıklı ve önemli bir konudur! İşte detaylar...

Uzman isim Neşe Ceylan Zengin, kış ayları için bol miktarda balık tüketilmesinin de oldukça önemli olduğunu vurguları. Balığın kızartma olarak değil fırın ya da buğulama olarak tercih edilmesinin daha sağlıklı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda her sabah bir yumurta, kırmızı üzüm çekirdeği ve haftada iki gün 2 ile 3 köfte büyüklüğünde olan kırmızı et, evde mayalanmış yoğurt ya da soğan ve sarımsak tüketmenin faydasına değindi.

TURUNÇGİLLER

Turunçgillerden elma, kivi nar, brokoliden havuç, lahana ve kerevize, pırasa kabaktan, yeşil ve kırmızı bibere, maydanoz, tere, roka gibi yeşilliklerle ile rengarenk beslenmek gereklidir. Aynı zamanda C vitamini kaybının önüne geçmek için de sıkılmış olan meyve sularını kısa bir zaman için tüketmek gereklidir. Meyveleri posası ile yemek oldukça doğrudur.

KEFİR İLE YOĞURT

Bağışıklık sistemi için oldukça etkili olan maddelerden biri de probiyotik besinlerdir. Bu besinler, bağırsak florası için faydalı etkileri olan canlı bakterilerin bileşimidir. Bağışıklık sistemi için destekleyici olurken, aynı zamanda hastalık yapan mikroorganizmaların üremesinin de önüne geçerler. Sindirimde yardımcı olmasının yanı sıra aynı zamanda ishal ile besin alerjilerinin de önlemesi ya da iyileşmesi için etkili rol oynarlar. Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin, en önemli probiyotik yiyeceğin yoğurt ile kefir olduğunu açıkladı. Gün içerisinde bir kase yoğurt veya bir bardak kefir hem çocuklar hem de büyükler için bağışıklık sistemini güçlendirici oluyor.

SARIMSAK İLE LİMON

Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin, sarımsak ile limon karışımının gribal enfeksiyonu önlemek için çok iyi bir tercih olduğunu açıkladı. Gece uyumadan önce bir diş sarımsağı küçük parçalar halinde doğradıktan sonra, limon suyu ile yutmanın vücut direnci için önemli olduğuna ve bu sayede de vücuttan gribin atılacağını sözlerine ekledi.

Uzman isim, bol su içilmesini de tavsiye etti. Günlük en az 2 litre su içilmesini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri