Gaziantep'te AFAD’ın bu insanlara verecek çadırı yok mu? İnsanlar Derme Çatma Çadırlarda Yaşıyor

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki deprem Gaziantep’te de şiddetli bir şekilde hissedildi.

6 Şubat Pazartesi günü sabah 04:17 ile 13:24 sularında meydana gelen İki büyük deprem Gaziantep’inde içerisinde bulunduğu 10 ilde büyük yıkımlara neden oldu. Deprem dolayısıyla hayatını kaybedenleri sayısı 45 bini, artçı sarsıntıların sayısı ise 10 bini geçti.

İnsanlar, derme-çatma çadırlara yaşamaya çalışıyor

Yaşanan deprem ve sonrasında devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle Gaziantepliler evlerine girmeye korkuyorlar. Yüzlerce insanlar parklarda kendi imkanlarıyla kurdukları derme-çatma çadırlarda kalıyorlar. Özellikle Sanko Parkı’nda arkasında bulunan park içerisinde ki her çeşit ve renk çadır görmek mümkün iken AFAD’ın bu insanlara neden çadır vermediği veya bu parka neden çadır kurmadığı merak konusu oldu.

AFAD’ın parklarda kalan insanlara kuracak çadırı olup olmadığı merak ediliyor

Yüzyılın felaketi olarak değerlendirilen büyük depremin Gaziantep merkezde de şiddetli bir şekilde hissedilmesiyle birlikte evlerine girmeye korkan vatandaş çareyi parklara kurdukları çadırlara sığınmakta buldu. Neredeyse kentte bulunan birçok park içerisinde derme-çatma şeklinde kurulan çadırlara rastlamak mümkün. İnsanlar, kendilerine bu çadırlarda bir ev kurmuş ve hayata tutunma mücadelesi verirken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) parklarda kalan insanlara verecek çadırı olup olmadığı merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri