Kanserin Belirtileri Arasında Bir Yenisi Daha Eklendi! Yürüyüşe Dikkat!

Kanser her sene milyonlar kişinin hayatına kaybetmesine neden olurken, erken belirti hayati önem taşıyor. Yürüme esnasında meydan gelen bu durumun üç tehlikeli kanser için belirti olduğu öğrenildi! İşte detaylar...

Her sene milyonlar insan kanser nedeniyle hayata veda etmek zorunda kalıyor. Hastalık için erken teşhis hayati önem taşıyor. Kanserin temel birkaç belirtisi olmasına rağmen, meydana geldiği yere göre farklı belirtiler taşıyor olabilir.

Ortaya çıkan bu belirtileri erkenden fark etmek oldukça önemli bir adım oluyor. Erken teşhis hastalığın seyrini değiştirmek için önemli. Tümör bazı durumlarda yürüyüşte farkına varılacak ufak değişimlere neden olabiliyor.

ÜÇ KANSER TÜRÜ İÇİN UYARI

Mayo Clinic’e göre para-neoplastik sendromlar en çok akciğer, yumurtalık ya da meme kanseri ya da lenfomadan kaynaklı, kanserli bir tümöre karşı bağışıklık sisteminin tepkisi tarafınca tetiklenmiş olan nadir dejeneratif bozukluklar olmaktadır.

BAŞLANGIÇ BELİRTİSİ

Bu şartlar, altta yatan bir hastalık tarafından dolaylı bir şekilde tetiklenen bir dizi nörolojik belirti demek. Kanser nörolojik semptomlar üretimi yaptığında, bu genellikle sinir sistemi ya da metastazların doğrudan tümör istilasının sonucu oluyor. Paraneoplastik serebeller ataksi, başlangıç olarak dengesiz bir yürüyüş, çift görme ile ince el hareketlerinde meydana gelen zorluk gibi hafif işaretlerle ortaya çıkan bir sendrom oluyor.

Maya Clinic konuya dair şunları aktardı; Ataksi, kanser teşhisinin konulmadan aylar ya da yıllar önce meydana gelebilir, dedi. Vakaları büyük bir çoğunluğunda sendrom, uykuda bozukluk, görme problemleri ve baş dönmesi benzeri sorunlar sebebiyle ortaya çıkmakta. Zayıf kas kontrolü aynı zamanda beceriksiz olarak istemli hareketlere ve sonrasında yürüme, denge de güçlüğe neden olabilir.

GÖZ HAREKETLERİ İLE KONUŞMAYA DİKKAT

Çoğunlukla el koordinasyonu, göz hareketleri ve konuşmada da kas koordinasyonunun kontrolünü sağlayan beyindeki hasarın bir sonucu olarak etkilenme olabilir. Bu, koordinasyonsuz göründüğü için yaygın olarak ataksik yürüyüş olarak isimlendirilmekte, dengesiz ve sendeyelici bir yürüyüş üreten kişinin yürüme şeklini etkileme ihtimali var.

Yürüyüşe dikkat etmek, kanser için önemli olan bir belirti olarak karşımıza çıkmaya başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri