Yunanistan'da Tren Kazasının Ardından Protestolar Patlak Verdi! Ülke Çapında Büyüyor

Yunanistan'da iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu düzinelerce kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasının ardından göstericiler Yunanistan sokaklarına döküldü. Protestolar başkent Atina’dan başlayıp ülke geneline yayıldı…

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Salı akşamı Larissa kenti yakınlarındaki Tempi'de 350'den fazla kişiyi taşıyan bir yolcu treninin bir yük treniyle çarpışması sonucu en az 46 kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması sonrasında protestocular polisle çatıştı. Ölü sayısının artması bekleniyor.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı trajedinin ardından istifa ederken, Yunanistan Demiryolu İşçileri Sendikası, hükümeti sektöre "saygısızlık" yapmakla suçlayarak greve gidiyor. Arkasında arabaların devrilmesi ve enkazın yanmasına neden olan kazada 52 kişi daha hastanede tedavi altına alındı. Devlete ait kamu yayın kuruluşu ERT'nin Perşembe günü bildirdiğine göre, tedavi altına alınan yaralılardan altısının başlarındaki yaralar ve ciddi yanıklar nedeniyle durumu kritik.

TREN KAZASINA KARIŞANLARIN ÇOĞU GENÇLERDEN OLUŞUYOR!

Yerel bir hastane ERT'ye kazaya karışan yolcuların çoğunun genç olduğunu söyledi. Kaza, hafta sonu tatilinin hemen ardından yaşandı. Yunan makamları, yolcu treninin ilk vagonlarına odaklanılarak itfaiye ve ambulans çalışanlarının dahil olduğu kurtarma çalışmalarının yanı sıra ölülerin kimlik belirleme sürecinin devam ettiğini söyledi. Yunanistan’da acı, kısa sürede öfkeye dönüştü.

Avrupa Birliği Demiryolları Ajansı'nın 2022 raporuna göre Yunanistan, Avrupa'daki diğer ülkelere kıyasla demiryolu yolcu güvenliği konusunda zayıf bir sicile sahip ve kıtadaki 28 ülke arasında 2018'den 2020'ye kadar 1 milyon tren kilometresi başına en yüksek demiryolu ölüm oranını kaydetti.

YUNAN DEMİRYOLU İŞÇİLERİ 24 SAATLİK GREVE BAŞLADI

Olağanüstü bir toplantıda, Yunanistan Demiryolu İşçileri Federasyonu oybirliğiyle, kötü çalışma koşullarını ve kronik yetersiz işçiliği vurgulamak için Perşembe günü 24 saatlik grevi başlatmaya karar verdi.

İşçiler federal hükümeti trajik kazaya neden olmakla ve demiryollarına "saygısızlık etmekle" suçladı. "Daha fazla kalıcı personel, daha iyi eğitim ve esas olarak modern güvenlik sistemlerinin uygulanması kalıcı olarak ele alınmalı” dendi. Ayrıca, Yunan metro işçileri tarafından da bir 24 saatlik grev daha duyuruldu ve yaptıkları açıklamada, "Böyle bir trajediyi anlatacak kelime yok" dendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri