Dünyaca Ünlü Model, Dubai’de 5 Milyon Sterlinlik Kara Para Aklarken Yakalandı!

Dünyaca ünlü model Jo-Emma Larvin, büyük bir skandala karıştı. Larvin, İngiltere’den taşıdığı 5 milyon sterlinlik kara parayı Dubai’de aklarken yakalandı. Modelin kirli parayı uçuş bagajında sakladığı öne sürüldü. İşte detaylar…

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire bölgesinden ünlü model Jo-Emma Larvin büyük bir skandala imza attı. Eski modelin, Heathrow'dan Dubai’ye uçarken 5 milyon sterlinlik kara para taşıdığı ortaya çıktı. 44 yaşındaki Larvin'in işi yürütmek için 3.000 sterlin artı ödeme aldığı ortaya çıktı.

Isleworth Kraliyet Mahkemesi, ünlü modelin 2020 boyunca iki kez yolculuk yaptığını açıkladı. O yılın Ağustos ayında Larvin, Surrey'den 27 yaşındaki ortak sanık Amy Harrison ile ilk yolculuğunu yaptı. Çiftin yedi bavulla Dubai'ye 2,2 milyon sterlin götürdüğü söyleniyor. Larvin'in Eylül ayındaki ikinci seyahatinde, 55 yaşındaki ortağı Jonathan Johnson onunla birlikte seyahat etti. Savcılar bu seyahatte de, çift tarafından 2,8 milyon sterlinin kaçırıldığını söylüyor.

ÜNLÜ MODEL LARVİN, MART 2022’DE TUTUKLANMIŞTI

26 yaşındaki Beatrice Auty ve 29 yaşındaki Liam Rabone'nin de yer aldığı iddia edilen kaçakçılık çetesinin üyeleri, daha fazla bagaj alabilmek için Business Class'ta uçacaklardı. Ayrıca parayı saklamak için valizleri tatil için gerekli malzemelerle paketlemişlerdi. Savcı Julian Christopher KC şunları söyledi: "Sanıklardan her birinin, çok büyük miktarlarda nakit -İngiliz ve İskoç banknotları- Heathrow'dan Dubai'ye taşınmasında önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor.

Mahkeme, seyahat yoluyla para aklamanın kasalarda aklamaktan çok daha zekice olduğunu belirtti. Bir yolcu bagajına, kasadan çok daha fazla para sığdırılabilirdi. HMRC'ye göre, AB'den ayrılan 10.000 Euro'nun üzerindeki her şeyin yasal olarak beyan edilmesi gerekiyor.

PARANIN KAYNAĞI BELİRLENENE KADAR ÜNLÜ MODEL TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK!

Christopher, "Büyük olasılıkla paranın kaynağı belirlenene kadar gözaltında tutulacaklardır" dedi. Mahkeme, Dubaili Abdulla Alfalasi'nin 18 ayda 83 başarılı gezi düzenlediğini açıkladı. Sanık Larvin’in bunlardan 16'sına karıştığı söyleniyor.

Duruşma devam ederken, Larvin üzerine atılı hiçbir suçlamayı kabul etmediğini beyan etti. Mahkeme, paranın kaynağı belli olmadığı sürece modelin içerde kalmaya devam edeceğini ilan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri