“Küçük Aldatma” Aldatma Sayılır Mı? Bazıları Bunun Da Tam Bir İhanet Olduğunu Söylüyor!

Hiçbir iş arkadaşınızla veya sınıf arkadaşınızla çapkın bir konuşma yaptınız mı ve bu konuşmayı sevgilinizden bir sır olarak saklamaya karar verdiniz mi? Tehlike çanları sizin için çalıyor! Siz aldatma sayılmaz diyorsunuz ama işin aslı öyle değil…

Daha önce hiç şu “ateşli” emojiyi sevgiliniz dışında başka birine kullandınız mı?  HuffPost Australia ile konuşan flört uzmanı Melanie Schilling'e göre bu tür davranışlar sandığınız kadar masum değil. Davranış aslında sizi Schilling'in "mikro aldatma" olarak adlandırdığı veya onun tanımladığı şekliyle "bir kişinin duygusal veya fiziksel olarak ilişkilerinin dışındaki birine odaklandığını gösteren bir dizi görünüşte küçük eylem" olarak adlandırdığı bir şeyden suçlu kılar.

Bu size biraz aşırı geliyorsa, aynı fikirdeyiz. Peki mikro aldatma yapmaya teşvik edip etmediğinizi nasıl anlarsınız? Schilling'e göre, "Sosyal medyada başka bir erkekle/kızla gizlice bağlantı kuruyorsan" mikro hile yapıyor olabilirsin! Ya da başkasıyla özel şakalar yapıyorsan veya başka bir erkekle/kızla ilişkinizin ciddiyetini hafife alıyorsan… Sandığın kadar masum değilsin!

“HER ŞEY NİYETE BAĞLIDIR” ANLAYIŞI ALDATMAYI MEŞRU KILMAZ!

Schilling iddiasını desteklemek için birkaç argümanı gözler önüne seriyor. Ona göre, küçük aldatmalara başvuran herkesin en sağlam cümlesi “her şey niyete bağlıdır!” Ama Schilling bunun doğru olmadığı kanaatinde. Ünlü ilişki uzmanı, karşı cinsle yapılan her flört hareketi potansiyel bir aldatmadır.

Ve bu davranışı daha baştan savmazsanız Schilling, "Partnerinizi ‘ciddi’ bir aldatma hikayesiyle karşı karşıya bırakmanız an meselesi diyor. İlişki uzmanı Susan Winter'a bu iddialara katılıp katılmadığını sorduk. Kendisi de tıpkı Schilling’le benzer cevapları verdi.

KARAR VERMEDEN ÖNCE PARTNERİNİZLE KONUŞMA YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Winter, The Independent'a şunları söyledi: "Mikro kopya, fiziksel bir aldatma olmasa da, kesinlikle duygusal aldatmanın sınırlarını zorluyor. Flört flört etmektir. Ve flört etmek, kolaylıkla aleve dönüşebilecek bir kıvılcımı körükleme eylemidir.” Ancak bu davranış gerçekten bir ilişkide anlaşmayı bozmalı mı? İlişkinizde kendinizi rahatsız veya güvensiz hissetmenize neden oluyorsa, o zaman belki.

Ancak Winter, bu duruma maruz kaldığında hemen karar vermek yerine partenrinizle konuşmanızı öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri