Peru’da 26 Yaşındaki Gencin Çantasından Mumya Çıktı! Gencin Mumyayı Kız Arkadaşı Olarak Gördüğü Belirtildi!

Peru’da herkesi şaşırtan bir olay meydan geldi. Ülkenin Puno bölgesindeki arkeolojik kazı alanında tuhaf davranışlar sergileyen genç çantasından mumya çıktı! Polis, genci göz altına aldı! İşte detaylar...

Peru’nun Puno bölgesinde birçok insanı şaşkına çeviren bir olay meydana geldi. Bölgede bulunan bir arkeolojik kazı alanından tuhaf davranışlar sergileyerek dikkatleri üzerine çeken gencin çantasında mumya bulunuyordu.

İlginç davranışlarla dikkatleri üzerine çeken gencin daha önceden kuryelik yaptığı ortaya çıktı. Gencin termal çantasında yapılmış olan aramada mumyaya denk gelindi. Polis hem genci hem de arkadaşlarını göz altına aldı.

ARKEOLOJİK KAZI ALANINDA BULUNDU

Peru’nun Puno bölgesinde yer alan bir arkeolojik kazı alanından polis, arkadaşlarıyla beraber alkol aldığı anda hareketlerinden dolayı dikkatleri üzerine çeken bir gencin üzerini aradı. Gencin yanında bulunan termal çantayı açan polisler, 1 metre 51 santimetre uzunluğundaki bir mumya ile karşı karşıya kalmış oldular.

MUMYA İLE AYNI ODADA KALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Çantasında mumya bulunan gencin 26 yaşında olduğu ortaya çıktı. Cenin halinde bandajlanmış bir durumda bulunan mumya ile aynı odada kaldığını ve mumya için kız arkadaşı olarak görmüş olduğunu ifade etti. Mumya için ‘Juanita’ adını vermiş olan genç, arkadaşlarına mumyayı göstermek istediği için de çantasına koymuş olduğunu açıkladı. Genç, arkadaşlarını göstermek için mumyayı çantaya koyup, yanından taşımaya karar vermişti. Ancak sergilemiş olduğu anlam verilemeyen davranışlardan sonra, polisler genci fark edip, üzerini aradı. Konuya dair adı açıklanmayan genç, mumyanın kendi babasına ait olduğunu söylerken, babasının da bu mumyayı nereden almış olduğunu herhangi bir şekilde ifade etmedi.

MUMYANIN 600-800 YILLIK OLDUĞU AÇIKLANDI

Konuya dair ise uzmanlar, mumyanın 600 ile 800 yaşında olduğunu söylediler. Çantada bulunan mumyanın bir kadına değil bir erkeğe ait olduğunu da açıkladılar. Kişinin hayatını kaybettiği sırada ise en az 45 yaşında olduğuna dair tahminler oldu. Peru’da meydana gelen bu olay hem ülke gündeminde hem de tüm dünyada yer aldı. Birçok kimse bu haber için şaşkınlığını gizleyemedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri