Yunanistan’da Meydana Gelen Tren Kazası Sonrasında Birçok İnsan Hayatını Kaybetti! Tahliye İşlemleri Sürüyor!

Yunanistan’da korkunç bir tren kazası meydana geldi! Kaza sonrasında ilk belirlemelere göre 32 kişi hayatını kaybetti, aynı kazada 85 kişi de yaralandı! İşte detaylar!

Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın yapmış olduğu habere göre, Larisa şehrinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni birbirine çarptı. Kazada, yolcu treninin kimi vagonlarının raydan çıktığı aynı zamanda 36 kişinin hayatını kaybettiği ve de 85 kişinin de yara aldığı açıklandı. Kazadan sonra da trende bulunan yolcular otobüsler aracılığı ile Selanik, Katerini ve Larisa şehirlerine götürüldüler.

Atina’dan Selanik’e gitmekte olan IC 62 Tipi treninin içinde ortalama olarak 350 yolcu yer alıyordu. Kaza alanında da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İLK BELİRLEMEYE GÖRE 32 KİŞİ ÖLDÜ

İngiliz haber ajansı Reuters da yerel makamların, ‘Yunanistan’ın son senelerdeki en ölümcül tren kazası’ açıklamasını yapmış olduğunu açıkladılar. Çarpmanın etkisi ile patlamanın meydana geldiği ve aynı zamanda birçok yolcunun da alevler arasında kaldığı açıklanmış oldu.

ALEVLER HER YERİ SARDI

Trenden atlamayı başaran 28 yaşında olan Stergioa Minenis, kazaya dair, büyük bir patlama duyduklarını ve 10 saniyenin kâbus gibi geçtiğini, vagonun yan yayıp bir anda yangın başladığını, alevlerin her yeri sardığını ifade etti. Bölge valisi de SKAI televizyonuna açıklama yaptı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ilk dört vagon raydan çıktı sonrasında ilk ili vagonu alevler sarmış oldu. İlk iki vagonun hepsi tamamen yok oldu, dedi. Ortalama olarak 250 yolcunun Selanik’e otobüslerle götürüldüğü açıklanırken itfaiye sözcüsü Vassilis Varthakogiannis de şu ifadelere yer verdi; yolcuların tahliye işlemleri çok zorlu şartlar altında sürüyor, dedi.

Kurtarma çalışmalarına katılmış olan bir gönüllü de devlet televizyonu ERT’ye açıklama yaptı. Gönüllü, yaptığı açıklamada, yaşananın bir trajedi olduğunu, insanları canlı, yaralı ya da ölü olarak çıkardıklarını, aynı zamanda herkesin dışarıya çıkana kadar çaba sarf edeceklerin ifade etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN MESAJ

Dışişleri Bakanlığı’nda Yunanistan’da meydana gelen kaza sonrasında şu ifadelere yer verdi; Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına  Yunan halkı ile hükümetine başsağlığı diliyoruz, yaralılar için de acil şifalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri