Birçok Vitamin İçeren Kaysının Faydaları! Kilo Vermek İçin Tüketilebilir!

Kayısının vücut için birçok yararı var. İçinde barındırdığı vitaminler ile oldukça faydalı! Aç karnına tüketilen kayısının da birçok faydası bulunduğu açıklandı! İşte detaylar...

Kayısı, vücut için oldukça faydalı olan meyveler arasında bulunuyor. Kayısı sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurken aynı zamanda bağırsakların çalışması içinde kolaylık sağlıyor.

Kayısının bu özelliği ile kabızlık sorunu yaşayanlar tarafından oldukça sık bir şekilde tercih ediliyor. Kayısı kilo vermek adına oldukça güçlü bir çözüm yolu olarak kabul edilmekte.

BAĞIRSAKLAR İÇİN BİRE BİR

Kayısı kalorisi düşük bir meyvedir. Fakat besin değeri açısından yüksektir. Kayısı, taze olarak da kuru kayısı olarak da tüketimi yapılabilir. Vücut için bol miktarda vitamin ile mineral desteği verir. Her sabah 2 kayısı ve üstüne içilen bir bardak su hem kabızlığın önüne geçer hem de karın bölgesindeki yağların yakılması için oldukça önemlidir.

Kayısı 100 gramda sadece 48 kalori bulunduran kayısı, kilo vermek için oldukça etkilidir. Kayısı, kalori yükünü etkilemeden, iştahınızı kontrol altında tutmadan birkaç saat kadar sizi tok tutar. Bu meyve aynı zamanda serbest radikallerle savaşmak için yardımcı olan güçlü antioksidanlardan olan iyi bir beta karoten ile zeaksantin kaynağı olmaktadır.

KAYISI LİF AÇISINDAN ZENGİNDİR

Kayısı içerisinde bol miktarda lif bulundurur. Kilo kaybı için ideal olandır. Düzenli olarak tüketimi yapılan kayısı gün içerisinde tok tutmaya yardımcı olur. Açlık ile tatlı krizlerinin önüne geçer. Kayısı sindirim için oldukça faydalı olup, mide sorunlarından uzak tutar. Lif açısından zengin olan kayısı, kabızlığı önlemek için de kullanılır.

KAYISI TÜKETMENİN VÜCUT İÇİN YARARLARI

  • Kayısılar da bolca bulunan b17 vitamini, kanserli hücrenin oluşumunu, oluşmuş olanlarında genişlemesinin engellediğini yönünde erken araştırmamalar bulunmaktadır.
  • Göz sağlığı için iyi gelir. Kayısı A ile E vitaminleri de dahil olmak üzere göz sağlığı için gerekli olan pek çok bileşiği bulundurur.
  • Kayısı, yüksek potasyum içermesinden dolayı kalp koruyucu etkisi de vardır.
  • Kayısının ağız ile diş sağlığı açısından da olumlu etkileri olduğu söylenir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri