Lekeleri Gidermeden, Kötü Kokuları Gidermeye Kadar Birçok Yararı Var! Evde Limon İle İstenmeyen Durumlardan Kurtulun!

Limonun kullanım alanları saymakla bitmiyor. Temizlik için oldukça kullanılan limonla, buzdolabınızdaki kötü kokulara son vermek mümkün! Limon kabuğu ile ev temizliği daha kolay! İşte detaylar...

Limonun birçok faydası bulunuyor. Limon, hayatın birçok alanda kullanılıyor. Ev temizliğinde de oldukça kullanılan limon, mis kokusu ile evin havasını değiştirmeye yardımcı oluyor.

Temiz kokusunun yanı sıra, buzdolabı temizliği içinde bire bir. Aynı zamanda leke giderici olan limon suyunun da kullanımı oldukça yaygın. İşte limonun, temizlik için kullanım alanlar!

LEKELER GİDERMEK İÇİN LİMON SUYU

Bardakları temizledikten sonra üstünde su lekesi kalıyorsa, bu durumdan limon ile kurtulmak mümkün. Bardağı ovaladığınızda su lekeleri çıkabilir, bunu yanı sıra da bulaşık süngerine yarım limon sıkın ve sonrasında süngerle bardakları hafif bir şekilde yıkayıp durulayın.

BUZDOLABINDAKİ KÖTÜ KOKULARI GİDERMEK İÇİN LİMON

Yiyecek ve içeceklerin içinde muhafaza edildiği, buzdolapları zaman için kötü kokabilir. Limonu buzdolabını temizlemek için kullanarak kötü kokulara son verebilirsiniz. Bir süngeri limonun suyu ile iyice ıslattıktan sonra, süngeri bir fincanın içine alın. Sonrasında ise bunu bütün gece buzdolabında bekletin

BULAŞIK MAKİNESİNİ LİMON İLE TEMİZLEYİN

Bulaşık makinesinde de kötü kokular meydana gelebilir. Bu durumda da bulaşık makinesinde tabaklar veya bardaklar tam anlamıyla hijyenik olmayabilir. Limon yardımıyla, bulaşık makinenizdeki kötü kokulardan da kurtulmak mümkün. Bir kupanın içinde birkaç limon sıkın ve sonrasında bulaşık makinesinin en alt rafına limon suyu dolu olan kupayı yerleştirin. Bulaşık makinesini durulama programında çalıştırdıktan sonra, bu işlemi bir hafta içinde bir kez daha yapabilirsiniz.

KESME TAHTASINI LİMON İLE TEMİZLEYİN

Yemek yapılan sırada, soğan, sebze gibi gıdaları doğramak adına kullanılan kesme tahtası içinde etkili bir temizleme adımı arıyorsanız, limonu kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir miktar tuzu kesme tahtasının üzerine dökün, yarım limon tuzları bastırarak ovalama işlemi yapın. İyice ovaladıktan sonra da lekelerin yüzeye çıkması için beş dakika kadar bekledikten sonra kesme tahtasını ılık su ile durulayın. Tertemiz olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri