BOTAŞ’tan İndirim Açıklaması! Elektrik Üretim Amaçlı Doğal Gaz Mart’ta Daha Ucuzdan Satışa Çıkacak!

Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazda indirim kararı! BOTAŞ konuya dair son dakika gelişmesini duyurdu. Mart ayı itibariyle elektrik üretimi için kullanılan doğal gazda indirim olacak! İşte detaylar...

BOTAŞ’tan doğal gaz için son dakika gelişmesi. Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazda, toptan satış fiyatına ve sanayi kuruluşlarında indirim karar alındı. Mart ayı itibariyle indirimler geçerli olacak.

BOTAŞ, mart ayından itibaren geçerli olacak şekilde, elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazda indirim karar aldı. Alınan bu karar, son dakika gelişmesi olarak gündem de yer aldı.

BOTAŞ İNTERNET SİTESİNDE TARİFELERİ AÇIKLADI

BOTAŞ internet sitesinde son dakika gelişmesini duyurdu. Kurumun internet sitesinde yer alan haberde mart ayına yönelik tarife tablosu yayımlanmış oldu. Doğal gaz için mart ayından itibaren geçerli olacak şekilde indirime karar verildi. Fakat mesken aboneler için tarife sabit kalırken, sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı tarife indirim karar açıklanmış olundu.

MESKEN DOĞAL GAZI SABİT KALDI

Alınan yeni karar göre, BOTAŞ’ın konu üreticileri adına gaz dağıtım şirketlerine mart ayında uygulayacağı satış ücreti 1.000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL. Sanayi abonelerinin tarifesi ise, kademe 1 adına 1.000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 TL, kademe 2 adına da 11 bin 850 TL olarak açıklanmış oldu. Elektrik üretim amaçlı tarifede de 1.000 metreküp doğal gazın ücreti 12 bin TL olarak belirlenmesine karar verildi. Doğal gaz için ücret tarifelerin de aylık olarak hesaplanma yapılıyor.

MART AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

BOTAŞ, mart ayından itibaren geçerli olacak şekilde, elektrik amaçlı gazın toptan satış fiyatı için %20, sanayi kuruluşları için de %20.95 ile 26.12 arasında indirim yaptığını duyurdu. Bununla beraber mesken doğal gaz için herhangi bir indirim söz konusu olmadı. Mesken doğal gazda tarife sabit olarak kalmaya devam etti.

BOTAŞ’tan alınan yeni karar kapsamında bundan sonra, elektrik üretim amaçlı doğal gazın ücretinde indirim yapıldı. Toptan satışı mart ayından itibaren daha ucuz ücretlerden satılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri