Et Fiyatlarına Zam Yağmuru! Kasaplar Tek Tek Kapanmaya Başladı! Açıklama Geldi...

İstanbul’daki kasaplar isyanda! Depremi bahane göstererek, karkas et fiyatı için haftada iki defa zam yapıldığı söylendi. Kasaplar kepen indirmeye hazırlandıklarını açıkladılar! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok alanda değişim yaşanırken, İstanbul’daki kasaplarda bu değişimden etkilendi. Yaşanan depremlerden bu yana karkas et için haftada iki defa zam yapıldığını açıkladılar.

Deprem kasaplara da vurdu. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi konuya dair kimi büyük firmaların ücretleri yukarıya çektiğini söyledi. Karkas etin fiyatında artış oldu.

KASAPLAR ESNAF ODASI BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Karkas etin kilogram ücreti, sene başından bu zamanda 130 TL’den 180 TL’ye yükselme kaydederken, Aydın Tüfekçi sözlerine şu şekilde devam etti; Zamma bahane olarak ise yaşanan depremlerden dolayı Antep ile Maraş’ta kesiminin yapılmaması gösterilmekte. Fakat o bölgeden İstanbul için oldukça az bir ürün geliyor. Deprem bölgesinde sadece Elbistan’da bütünleşmiş tesis bulunmakta, diğerleri ise irili ufaklı olarak kesimhanelerden meydana geliyor. Bahsi geçen kesimhanelerde tam kapasite olması da kesimler başlamış durumdadır. Böyle sıkıntılı olan bir zaman dilimi içerisinde birlikle beraberlikle bir arada olmamız gerekli. Böyle bir durumda zam furyasına çevrilmesini ahlaklı bulmuyoruz, dedi.

BİR SÜRELİĞİNE KEPENKLERİ İNDİRMEYE HAZIRLANIYORLAR

Aynı zamanda kasaplar olarak bakanlık, ticaret borsası ile ticaret odası temsilcilerinin de görüşünü almış olarak dükkânlarını bir hafta kadar kapatmaya hazırlandıklarını açıklayan Tüfekçi, İstanbul’da 2 bine yakın kasap olduğunu ve lokantacılar odasının da bu durumdan oldukça şikayetçi olduğunu, odalarla beraber İstanbul’da 3 bin kadar üye olduğunu açıkladı.

DEPREMELRDEN SONRA GELEN ZAM İÇİN DOĞRU DEĞİL AÇIKLAMASI

İstanbul’da kasaplar bir hafta kadar kepenk indirmeye hazırlanıyor. Gelen zam sonrasında bu durumdan şikayetçi olan kasaplar, birlik içerisinde bu durumundan memnun olmadıklarını ifade etmek adına dükkanlarını belli bir süre kadar kapatacaklar. Karkas ete depremden sonra gelen peş peşe zamlar için isyan bayrağı çekilmiş durumda. Depremlerin bahane edildiğini öne süren Tüfekçi, bu zamların çok da ahlaken uygun olmadığını ifade etmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri