Geçmeyen Öksürüğe Doğal Çözüm Sunuldu! 1 Tatlı Kaşığı Anında Öksürüğü Kesiyor!

Bebeklerde bazı hastalıklar ya da semptomlar sıklıkla görülebilmektedir. Bu semptomlar arasında yer alan hırıltılı öksürük ise, ebeveynleri oldukça endişe ettirmektedir. Basit bir yöntem ile bebeklerdeki öksürük kesilebilir. İşte detaylar...

Bebeklerde meydana gelen hırıltılı öksürük oldukça endişe verici olabilmektedir. Bebeklerin kendini ifade edememesi, ağrı ya da acılarını tarif edememesi, anne ve babalar için oldukça zor bir süreç yaşanılmasına neden olmaktadır. Birçok bebekte meydana gelen hırıltılı öksürük ise, bebeklerin ve ebeveynlerin oldukça sıkıntılı bir süreç yaşamasına neden olabilmektedir.

Hırıltı öksürüğün bebeklerde meydana gelmesi ve uzun süre kaybolmaması farklı birçok nedenden dolayı olabilmektedir. Bebeklerde meydana gelen bu öksürüğün giderilebilmesi için bazı doğal kürler hazırlanabilir ve hırıltılı öksürüğün doğal yöntemler ile giderilmesi sağlanabilir.

HIRILTILI ÖKSÜRÜĞÜN NEDENLERİ

Bebeklerde sıklıkla gözlemlenen hırıltılı öksürük bazı hastalıklardan dolayı meydana gelmektedir. Bunlar arasında sen sık karşılaşılan hastalık ise, bronşittir. Bronşit, soğuk algınlığından kaynaklanır ve hırıltı öksürüğe neden olur. Bir başka hastalık ise, astımdır. Astım, bebeklerde kronik olarak meydana gelebilmektedir. Astım nedeni ile göğüs kafesinde baskının meydana gelmesi, bebeklerin hırıltılı bir şekilde öksürmesine neden olmaktadır. Reflü ise, midede oluşan asidin yemek borusuna kaçmasıdır. Meydana gelen bu durum da bebeklerde hırıltı öksürüğe ve özellikle gece öksürüklerine neden olabilmektedir. Krup rahatsızlığı da hırıltılı öksürüğe neden olan durumlardan birisidir. Ses tellerinde meydana gelen enfeksiyon, ses tellerine zarar verir ve hırıltılı öksürüğe neden olur.

DOĞAL KÜRLER

C vitamini kaynağı olan limon, bağışıklık güçlendirici özelliğe sahiptir. Limon suyunun bebeklere verilmesi, boğazdaki iltihabın kurutulmasını sağlar ve hırıltının giderilmesi gerçekleştirir. Bir tatlı kaşığı bal içerisine biraz süt eklenerek elde edilen bal kürü, bir yaşından büyük bebekler için tercih edilmelidir. Balgam söktürme etkisi olan bal, hazırlanan bu kür ile hem boğaz ağrısının giderilmesini hem de öksürüğün kesilmesini sağlamaktadır. Zencefil kürü için; bir tatlı kaşığı toz zencefil ve bir adet çubuk tarçın suya eklenir ve kaynatılır. Süzülen karışım bebeğe verilir ve öksürüğün kesilmesi sağlanır. Bu kürün de bir yaşından büyük bebeklere uygulanması gerekmektedir. Daha küçük bebekler için bu karşıma bal yerine bir tatlı kaşığı şeker eklenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri