Stres Seviyenizi Düşürün! İşte Stresin Cilt Üzerindeki Etkileri!

Uzmanlar, birçok sorunun stresten kaynaklandığını sıklıkla dile getirmektedir. Kişilerde meydana gelen cilt problemlerinin ve saç sorunlarının da en büyük nedeni stres olarak gösterilmektedir. Stres, birçok cilt sorununa neden olabilmektedir. İşte detaylar...

İnsanların ruh hali, yüksek endişe, kaygı ve stres seviyesi birçok sağlık sorunun meydana gelmesinin altında yatan esas neden olarak gösterilmektedir. Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı doktora gidildiğinde mutlaka stresten uzak durulması gerektiğine dair bir uyarı duyulmaktadır.

Yüksek stres ve kaygı hissi, cilt üzerinde de birtakım sorunların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bunlar arasında en çok bilineni ise, cilt yüzeyinde meydana gelen sivilce ve akne oluşumlarıdır. Aynı zamanda, saçların dökülmesi gibi sorunların kaynağı da stres seviyesinin yüksek olması ve kaygı duygusunun baskın olması olabilmektedir.

RUH HALİ KİMYASAL TEPKİLERE NEDEN OLUR

İnsanların ruh hallerindeki değişimler, vücutta bazı kimyasal tepkimelere neden olmaktadır. Ruh hali ilk olarak cildin iyileşme yeteneğinin azalmasına neden olmaktadır. Kan dolaşımındaki kortizol seviyesinin artması, cilt hücrelerinin zayıflamasına ve vücuttaki kolajen üretiminin kesintiye uğramasına neden olmaktadır. Aynı zamanda stres ve kaygı, kişilerde egzama, sedef, akne oluşumu, kurdeşen, kaşıntı ve rozaseaya gibi pek çok hastalığa da neden olabilmektedir. Özellikle son dönemlerde yaşanan deprem felaketleri, genel olarak herkesin korku, kaygı ve stres seviyesinin artmasına neden oldu.

DEPRESYONUN NEDEN OLABİLECEĞİ RAHATSIZLIKLAR

Depresyon, kişilerin yüksek kaygı ve endişe duygusundan kaynaklana bir ruh hali olarak tanımlanabilir. Depresif bir ruh haline bürünen insanlarda göz altı torbalarında gelişme meydana gelebilmektedir. Sürekli stres ve düşünme modunda olunması, istemsiz bir şekilde kaşların çatılmasına neden olmaktadır. Bu durumda da ince çizgilerin oluşumu artmaktadır. Depresyon kişilerin su içiminde de azalmaya neden olmaktadır. Su içiminin azaltılması ise, cildin kurumasına ve kuru cilt sorunun meydana gelmesine neden olmaktadır. Stres seviyesinin yükselmesi hormonların da değişime uğramasına neden olduğu için akne ve sivilcelerin meydana gelmesine neden olmaktadır. Depresyon aynı zamanda bağırsak sistemini de etkilemektedir. Depresyondan etkilenen bağırsak sistemi nedeni ile döküntü ve kurdeşen oluşumları da meydana gelmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri