Sağlıklı Bir Cilt İçin Beslemeye Dikkat Edin! Parlak ve Sağlıklı Bir Cilt Görünümü İçin Yapılacaklar!

Parlak, aydınlık ve canlı bir cilde sahip olmak için bir yandan cilt bakımına bir yandan da günlük alışkanlıklara dikkat edilmeli. Ciltte canlı bir görünümün sırlarını açıkladık! İşte detaylar..

Her kadın parlak bir cilde sahip olmayı ister. Cilt sağlığını korumak adına da muhakkak cilde iyi bakmak gereklidir. Birçok faktöre dikkat ederek cilt sağlığını korumak gereklidir.

Sağlıklı bir beslenme, düzenli bir uyku ile cilt bakımına dikkat ederek, genç ve canlı bir cilt görünümü elde etmek mümkün. Cildiniz için parlak ve ışıltılı bir görünüm için de bu yolları takip etmeniz önemlidir!

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Cilt sorunları ile beslenme doğrudan bir ilişki içindedir. Düzenli ve dengeli bir besleme ile cilt sağlığını korumak mümkün. Cilt sağlığınız için bu besinleri tüketmek önemli;

  • Domates
  • Yaban mersini
  • Fındık
  • Ispanak ile diğer yeşil yapraklılar
  • Portakal, havuç, kayısı ile diğer sarı meyve ile sebzeler
  • Somon, uskumru ile yağlı balıklar
  • Fasulye, mercimek ve bezelye

SU TÜKETİMİNE DİKKAT

Su cildi güzelleştiren bir maddedir. Cildin hem canlı hem de parlak bir görünümü için su oldukça önemlidir. Her gün 2 litre su içerek, cildiniz için parlak bir görünüm sağlayabilirsiniz. Cilt sağlığını korumak adına, her gün bol su içilmelidir.

Su içmek hem nem depolar hem de ciltte kusurların meydana gelmesinin önüne geçer.

UYKUYA DİKKAT EDİN

Düzenli bir uyku ile vücudun stres oranı azalır. Uyku anında salgılanan büyüme hormonu ile cilt çok daha sağlıklı bir görünüm kazanır. Hem parlak hem de canlı bir görünüm elde edilir.

Bunun yanı sıra, yaşlanma belirtilerini geciktirerek ciltteki esnekliği de arttırmakta. Büyüme hormonunun bu etkisi de kolajen üretimini desteklemesinden kaynaklanmaktadır. Her gün 8 saat uyumak tavsiye edilir.

CİLT TEMİZLİĞİNE DİKKAT

Sağlıklı bir cilt görünümü için en etkili olan yollardan biri de cilt temizliğine dikkat etmektir. Ciltte gün içinde yağ, kir ve makyaj kalıntıları olur. Bunlar da gözenekleri tıkar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri