2023 Yılı Kurban Bayramı Tarihi! Bayram Tatilinin Hangi Günlere Denk Geldiği Merak Ediliyor!

Vatandaşlar Kurban Bayramı tarihi için araştırmalara başladılar. Bu sene Kurban Bayramının hangi günlere denk geldiği merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı! İşte detaylar...

Mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte, Kurban Bayramı tarihi de merak edilmeye başlandı. Kurban Bayramının bu sene içinde hangi aya denk geleceği soruları gündemde yer almakta.

Milyonlar insan, hem bir yandan Kurban Bayramı’nı hangi tarihlere denk geldiğini hem de bayram tatilinin kaç gün olduğunu merak ediyorlar. Bu sene Kurban Bayramı hangi tarihlere denk gelecek? İşte herkesin cevabını merak ettiği sorunun yanıtı.

KURBAN BAYRAMI TARİHİ BELLİ OLDU!

Geçtiğimiz günler içinde mübarek üç aylardan ilki olan Recep ayı bitmiş, ikinci ay olan Şaban ayına girildi. Bundan dolayı Ramazan için de çok az bir zaman kalmış olduğu ortaya çıktı. Yaklaşan takvim nedeniyle hem Ramazan Bayramının hem de Kurban Bayramının detayları merak edilmekte.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Birçok vatandaş, Ramazan Bayramının ve Kurban Bayramının hangi günlere dek geldiğini ve kaç gün tatil olacağını merak ediyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca açıklanmış olan 2023 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı 2023 senesinde 28, 29, 30 Haziran ile 1 Temmuz 2023 tarihlerinde idrak edilecek. Yani 2023 yılının Kurban Bayramı için ilk gün 28 Haziran 2023 Çarşamba günü olmuş olacak.

İçinde bulunduğumuz 2023 yılı içerisinde haziran ayının bitişi ile temmuz ayının ilk günü arasında kutlanmış olacak. Yani Kurban Bayramı, Haziran ile temmuz aylarına denk gelmiş olacak. Bu sene Kurban Bayramının yaz ayları içerisinde kutlamış olacağız.

BAYRAM TATİLİ NE KADAR OLACAK?

Kurban Bayramının hangi tarihlere denk geldiği merak edilirken, aynı zamanda konuya dair merak edilen başka bir soru da var. Vatandaşlar bu sene içinde kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil olacağını da merak etmekte. Bu sene Kurban Bayramı 27 Haziran Salı günü arife günü ile başlıyor. Bayram tatili de 28 Haziran Çarşamba ile 1 Temmuz Cumartesi 2023 tarihleri arasında olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri