Depremde Sonra Meydana Çıkan Fırsatçılar İçin Hapis Cezası Yolda! Adalet Bakanlığı Olaya El Attı!

Bakanlık olaya el attı! Deprem ile salgın zamanlarındaki korkunç fiyat artışı için resmen adım atıldı. Vatandaşların bu konudaki mağduriyetlerini gidermek için Adalet Bakanı harekete geçti! İşte detaylar...

Adalet Bakanı, yaşanan korkunç fiyat artışı için düğmeye bastı. Deprem ve salgın zamanlarındaki piyasada yaşanan fahiş fiyat artışı için harekete geçilmiş olundu. Alınan bilgilere göre bakanlık talimatı sonrasında çalışmalar başladı.

Bakan Bekir Bozdağ’dan alınan talimat sonrasında Bakanlık, deprem ile salgın zamanlarındaki korkunç fiyat artışının önüne geçmek için yeni yasal düzenleme adına kolları sıvadı.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN TALİMAT

Yaşanan depremlerden sonra, kira fiyatlarından birçok alana kadar korkunç fiyata artışları yaşandı. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda yaşanan bu fahiş fiyata artışı Adalet Bakanlığı’na kadar taşınmış olundu. Adalet Bakanlığı, deprem ile salgın zamanlarındaki korkunç fiyat artışına karşı düğmeye bastı.

Adalet Bakanlığı’na kadar taşınan konu sonrasında, çalışmalar başladı. Şu an için halen çalışmaları süren düzenlemeye bakılacak olursa, TCK’ye yeni bir madde eklemesi yaparak, deprem ve salgın zamanlarındaki fırsatçı davranan kimseler için hapis cezasına karar verilmiş olundu.

2-5 YIL HAPİS CEZASI

Deprem ile salgın zamanlarındaki evlerin kiraları ve ürünlerin ücretlerini fahiş oradan yükseltenler için 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası verilecek. Bunun yanı sıra bu kişiler için de adli para cezası da verilecek.

Yaşanan depremler sonrasında ev kiralarının yanı sıra nakliye ile taşınma ücretlerini yükseltenler de bu düzenleme çerçevesinde değerlendirilmesi yapılmasına karar verildi. Yeni gelecek olan düzenlemenin ilerleyen günler içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ’sinin gündeminde de yer alması beklentiler arasında oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da 25 Şubat 2023 tarihinde Diyarbakır’da yapmış olduğu açıklamada, depremlerden sonra ceza mevzuatı ile cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içinde olduklarını da söylemişti. Konuya dair Bekir

CEZALAR YETERLİ DEĞİL

Bozdağ şu ifadelere yer verdi; Çok ağır cezaların öngörüldüğü düzenlemeler yapacağız fakat bu düzenlemeler özel bir düzenleme olacak, böyle zamanlar için uygulanacak. Görmüş olduk ki mevcut ceza kanunu yeterli kalmamakta, dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri