İsrail 3 Terörist İnfaz Edildi Dedi, Filistinli Yetkililer 11 Sivilin Öldürüldüğünü Açıkladı!

Filistinli yetkililer, işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail askeri kuvvetleri tarafından 100'den fazla yaralanmaya yol açan bir gündüz baskını düzenlendiğini açıkladı. Baskında 11 sivil Filistinli hayatını kaybetti…

İsrail yetkilileri Çarşamba günü Nablus'ta üç şüpheli hakkında “yakın gelecekte planlama saldırıları” yapacakları gerekçesiyle operasyon düzenlediklerini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve İsrail Güvenlik Ajansı ortak bir açıklamada saldırının sivilleri hedeflemediğini bildirdi.

IDF'nin hedeflediği şüpheli Filistinli militanların üçü de öldürüldü, Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıda 11 sivilin daha öldüğünü ve yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı. IDF ise bu sayıyı sadece 3 olarak bildirdi. İsrail yetkilileri, şüphelilerin İsrail kuvvetlerine molotof kokteylleri ve “patlayıcı cihazlar” attığını söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığına atıfta bulunan resmi Filistin Haber ve Bilgi Ajansı'na (WAFA) göre en az 102 kişi yaralandı 11 sivil ise hayatını kaybetti. WAFA, yaralıların yedisinin kritik durumda olduğunu bildirdi.

İSRAİL SALDIRIYI SİVİLLERİN EN ÇOK DIŞARDA OLDUĞU SAATTE YAPTI!

İsrail ordusunun gündüz baskını, Red Crescent'in yerel direktörü Ahmad Jibril, CNN'ye verdiği demeçte saat 10: 15'te (03:15 ET) başladı. “Herkesin eski şehrin açık pazarında alışveriş yaptığı bir zamandır. Kimse günün bu saatinde bir istila beklemezdi” dedi.

Yetkili, çatılarda canlı mühimmatlarla donanan İsrailli keskin nişancılar olduğunu söyledi. “Bu yüzden birçok insan kafadan, omuzlardan ve sırtlardan vuruldu” dedi. Ölülerin çoğunun kafasına vurulduğunu da sözlerine ekledi. Yetkili “Silahsız ve masum insanlar da vuruldu. Mermiler her yerdeydi! " dedi.

İSRAİL SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRI YAPMADIKLARINI İDDİA ETTİ!

İsrailli IDF’den, Filistin Haber Ajansı’nın yaptığı açıklamaların ardından cevap gecikmedi. IDF, sivillerin vurulduğu ve öldürüldüğü iddialarını kesin bir dille reddetti. IDF’nin bu açıklamasından sonra Filistin Haber Ajansı’ndan bir açıklama daha geldi. Ajans, bazı İsrail özel kuvvetlerinin Filistin’de yerli halk olarak gizlendiğini ve IDF’nin bu tarz yetenekleri olduğunu bildirdi.

Filistin Haber Ajansı, geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’da gerçekleştirilen saldırılarda ölen 11 sivilden birinin 4 yaşında bir çocuk olduğu bildirildi. İsrail, Bati Şeria’ya düzenli olarak saldırmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri