Gaziantepli ev sahipleri, bunu yaparsanız pişman olursunuz: Tam 90 bin TL cezası var! EV KİRALAMA VE SATIŞINDA MEVZUATA UYMAYANA 90 BİN TL CEZA KESİLECEK!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra milyonlarca kişi barınma problemiyle karşı karşıya kaldı. Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden vatandaşlar için gerek resmi merciler gerek STK'lar bölgeye seferber oldu. Her olayda olduğu gibi, bu faciayı bile fırsata çevirmeye çalışanlar ortaya çıktı. O fırsatçılar sert bir dille, bir kez daha uyarıldı...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra, 10 ilde milyonlarca kişinin barınma problemi ortaya çıktı. Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden depremzedeler için gerek resmi merciler gerek STK'lar bölgeye seferber oldular. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, her olayda olduğu gibi bu faciada da krizi fırsata çevirmeye çalışanlar oldu.

Depremle beraber ortaya çıkan fırsatçılar, bir kez daha sert bir dille uyarıldı. On binlerce binanın yıkıldığı felaketten sonra, deprem bölgelerinde ev fiyatlarının %50 arttığı görüldü. Evini, bedelinin üzerinde satmaya veya kiralamaya çalışanlar için büyük bir ceza kesilecek.

EV KİRALAMA VE SATIŞINDA MEVZUATA UYMAYANA 90 BİN TL CEZA KESİLECEK!
Maraş'ta yaşanan depremlerden sonra, depremzedelerin sığınmaya çalıştığı illerde konut fiyatları büyük bir artış gösterdi. Fiyatlar %50 ila %100 arasında yükseltildi, görenler şaşkına döndü. Haksız fiyat artışının önüne geçilmesi için devlet büyük bir adım attı. 

6701 sayılı kanun kapsamında depremzedelerden istenen fahiş fiyatlarla ilgili cezalandırma yapılması mümkün. Bu yasa, ayrımcılık temeliyle ilişkilidir. Depremden dolayı barınma ihtiyacı hasıl olan kişilere, yüksek fiyatlardan ev kiralamak depremzedelere yönelik bir ayrımcılık olarak değerlendirilir. Ülkemizde bu kanun kapsamında ayrımcılık yasaktır. Bu yasağın çiğnenmesi halinde ceza alt limiti 5 bin lira üst limiti ise 89 bin liradır. Evlerini depremzedelere yüksek fiyattan kiralama ve satmaya çalışanlar, en üst limitten cezalandırılır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri