Prefabrik vurguncuları!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yüksek katkı evlerine giremeyen vatandaşlar prefabrik evler yapmak isterken karşılaştıkları fiyatlar karşısında adeta şok oldular.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem peş peşe gelince tek katlı prefabrik ve konteyner türü konutların da fiyatları uçtukça uçtu. 20 metrelik bir konteyner ve evin maliyeti deprem öncesi 100-150 bin TL olurken şu anki deprem fiyatının 250 ile 300 bin TL’ye yükseldiği öğrenildi. Taşımada olduğu gibi bu kez de piyasada prefabrik ev yapan vurguncular cirit atmaya başladı. Vatandaşlar günlük yaşanan artçılar yüzünden yüksek katkı evlerine çıkmayarak tek katlı evler yapmak için nereye başvuru yaptıysa fiyatların yükselmesinden dolayı isyan etti. Vatandaşlar, Büşükşehir ve ilçe belediyelerinin prefabrik evleri kendilerinin yaparak uygun fiyata satmasını isterken, “Biz kendimiz yapmaya kalktığımızda 30-40 metrelik bir evin maliyeti arsasıyla birlikte asgari 500 bin TL’ye mal oluyor. Eğer Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz yaparak bize taksitle sattıkları takdirdi alma şansımız yüksek. Yoksa deprem zengini değil fakiri vurdu” dediler.

KİRALAR DUDAK UÇUKLATIYOR
Prefabrik ev yapmak için girişimlerde bulunan vatandaşlar bir yandan da kira artışlarından şikayetçi. Deprem sonrasında kiralık ev arayan vatandaşlar uçuk fiyatlarla karşılaştılar. Gaziantep Valisi Davut Gül, faiş fiyata kiraları artıranlarla ilgili gerekli işlem yapılacağını dile getirirken ev sahiplerinin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri