İstenmeyen Tüy Sorunundan Kurtulun! Yüzünüzdeki Tüylere Kalıcı Doğal Çözümler!

Kadınlar, istenmeyen tüylerinden kurtulmak için birçok farklı yöntem uygulamaktadır. Özellikle kadınların yüz bölgesindeki tüyler, kadınları oldukça rahatsız etmektedir. Bunun için kalıcı çözümler arayan kadınlar, doğal yöntemleri denemeyi tercih ediyor. İşte detaylar...

Kadınların kişisel bakımlarında en çok zaman alan istenmeyen tüylerdir. Bazı kadınların yüz bölgesinde de tüy oluşumları meydana gelmektedir. Özellikle yüz bölgesindeki tüyler, kadınların kendine olan özgüvenlerinin azalmasına ve sosyal ortamlarda aktif olamamalarına neden olmaktadır.

Kadınlar, istenmeyen tüylerinden jilet ya da ağda yöntemleri ile kurtulabilmektedir. Geçici çözümler sunan bu yöntemlerin yerine epilasyon gibi daha uzun süre kalıcı yöntemlerde tercih edilebilmektedir. Özellikle yüz bölgesindeki tüyler, epilasyon ile kalıcı şekilde ortadan kalksa da evde uygulanabilecek doğal yöntemler de bu tüylerin giderilmesini sağlamaktadır. Epilasyon işlemleri yerine doğal yöntemlerin tercih edilmesi hem maddi hem de zaman açısından daha çok tercih edilmektedir.

BU KÜR İLE İSTENMEYEN TÜYLERİNİZDEN KURTULUN

Hemen hemen her mutfakta bulunan malzemeler ile hazırlanan kür ile hem istenmeyen tüylerden kurtulun hem de cildiniz için gerekli olan bakımı sağlayın. Yulaf kürü cildin nem oranın dengelenmesini sağladığı gibi cildin doğal bir ışıltıya sahip olmasını da sağlamaktadır. Kolaylıkla evde hazırlanabilecek yulaf kürü için gerekli olan malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

  • 1/2 çay kaşığı yulaf ezmesi
  • 6-8 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

YULAF KÜRÜNÜN YAPIMI VE UYGULANIŞI

Evde üç malzeme ile hazırlanabilen yulaf kürü için öncelikle yulafların ezilerek toz haline getirilmesi gerekmektedir. Toz haline getirilen yulafın içerisine limon suyu ve bal eklenerek karışım hazır hale gelmektedir. Malzemelerin bir araya getirilmesinin ardından krem kıvamına gelene kadar karıştırılması gerekmektedir. Elde edilen krem, tüm yüze uygulanabilir. Özellikle istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere yoğun olarak uygulanacak karışım, on beş ile yirmi dakika gibi bir süre bekletilmelidir. Bu süre içerisinde, dairesel hareketler ile yüze masaj yapılmalı ve hareketler, tüylerin çıkış yönünün aksine doğru olmalıdır. Masaj ve bekleme süresinin ardından yüze uygulanan krem, ılık su ile durulanmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri