Millî Savunma Bakanlığı’ndan Askerlik Açıklaması! Deprem Sonrasında Askerlik Belli Oldu!

Yaşanan depremlerden sonra askerlik için mart ve nisan celp tarihlerinde değişime karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da bahsi geçen konuya dair açıklama yaptı! İşte detaylar...

Askerlik için birtakım değişim kararları çıktı. Askerlikte mart ve nisan celp tarihlerinde değişime karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla, merak edilen konunun detayları öğrenildi.

11 ilde de ağır yıkıma neden olan depremlerden sonra Diyarbakır’da açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan genel kararla beraber askerlik içinde birtakım açıklama yaptı.

CELP TARİHLERİNDE DEĞİŞİM

Vatani görevini yerine getirmek isteyen birçok asker adayı, konuya dair araştırmaları sürdürüyor. Askeri celp ile sevk tarihleriyle alakalı araştırmalar gündem de yer aldı. Meydana gelen şiddetli depremlerden sonra, o bölgelerde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiş olundu. Bunun yanı sıra bedelli askerlik tarihlerinde bir değişiklik olup olmayacağı da merak edilenler arasında yer aldı.

OHAL BÖLGESİ İÇİN KARAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada mart ile nisan dönemlerinde askere gidecek olan vatandaşların celp dönemleri için mayıs ayına ertelenmiş olduğunu söyledi. Bu yeni karar ile, afet bölgesinde ikamet eden veya nüfusu il şehirlere (Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adana, Kilis, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır) kayıtlı olan kimselerin mart ve nisan celp ile sevk tarihlerinde erteleme oldu. Tarihler mayıs ayında bir tarihe ertelenmiş oldu.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Millî Savunma Bakanlığı’ndan asker almayla alakalı bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; Bedelli askerlik hizmeti çerçevesinde, 2023 senesinde silahaltına alınacak olan yükümlülerin celp ile sevk dönemi değişiklikleri istemeleri durumunda 2023 sene içinde olmak şartıyla yerine getirilecektir.

Bedelli askerlik hizmeti çerçevesinde 06 Şubat 2023 ile 08 Mayıs 2023 tarihleri arasında birliklerine katılmamış olan yükümlüler hakkında bakaya işlemi uygulanacak olup ve bedelli askerlik hizmeti çerçevesinden çıkarılmamasına karar verildi.

7179 sayılı olan Askeralma Kanunu’nun 27.ci maddesi gereğince de bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetinde olmaktadır. Yükümlüler bu duyuru metine ilgili web siteden ulaşabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri