Botir Khusanbaev: "Hedefimiz yüksek kalite"

Muhatabımız başarılı iş adamı, Yulduz Sineması'nın sahibi ve yöneticisi Botir Khusanboev.

Muhatabımız başarılı iş adamı, Yulduz Sineması'nın sahibi ve yöneticisi Botir Khusanboev. Diyaloğumuz sinemaseverler arasında adından sıkça söz ettiren Yulduz Sineması ile ilgiliydi.

- Sinemanızın adını neden "Yulduz Sineması" koydunuz? Eski adı "Premier Hall" idi.

– Sinemanın yeniden markalaşmasının ardından “Yıldız gibi parlasın” mottosuyla “Yulduz Sineması” adını verdik. Özbekçe mottoya uygun bir isim seçtik.

- Sinemanın adını Yulduz Sineması olarak değiştirdikten sonra orada başka ne gibi değişiklikler oldu?

– Marka değişikliğinden sonra sinemanın içindeki üç salonu tamamen yeniledik ve değiştirdik. Yüksek kaliteli teknik ekipman getirildi ve yerleştirildi. Bütün bunlar elbette seyirciler için. Salonlar, yüksek kaliteli teknik imkanlarla en parlak ve kaliteli film izlenebilecek şekilde tasarlanmıştır.

- Sinemanızda gösterilen filmleri neye göre seçiyorsunuz?

– Tabii ki öncelikle resmi kurumlarca gösterimine izin verilen ve kültürümüze uygun olan filmleri göstermeye çalışacağız. Bizim zihniyetimize uygun olmayan, insan psikolojisini olumsuz etkileyen kalitesiz filmleri asla sinemalarımızda göstermeyeceğiz.

– Sinemanızda yerli filmlerin galalarını yapıyor musunuz?

– Evet elbette. Bu günlerde "Düğünüm", "Baron 2", "101 Uçuş" gibi filmlerin prömiyerleri yapıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Rus Sineması Günleri kapsamında ünlü Rus aktör Sergei Bezrukov'un katılımıyla "Bay Nakavt" filminin galası Yulduz Sineması sinemasında gerçekleşti.

- Sinemanızda başka ne tür hizmetlere odaklandınız?

– Tabii ki öncelikle seyircinin filmleri kaliteli bir şekilde izlemesine dikkat ettik. Gelecekte kolaylık sağlamak için sinemanın yanına bir aile restoranı inşa etmeyi planlıyoruz.

- Yulduz Sinemasını diğer sinemalardan ayıran nedir?

– Öncelikle sinemamız başkentin merkezinde yer alıyor. Onu diğer sinemalardan farklı kılan şey, donanımdır. Çünkü İspanyol koltukları, Alman ekipmanları yani projektör, perdeler ve ABD'den JBL ses hoparlör sistemi ile donatılmıştır. Seyircinin filmi yüksek kalitede ve rahatlıkla izlemesini istiyoruz.

- Yulduz Sinema'nın şubelerini açmayı düşünüyor musunuz?

– Kesinlikle. Önümüzdeki yıl Semerkand'da Yulduz Sineması'nı açmayı planladık. 2025 yılına kadar Özbekistan'da Yulduz Sinema'nın beş şubesini açmayı hedefliyoruz.

- Kişisel olarak ne tür filmler izlemeyi tercih edersiniz?

– Belgeseller, otobiyografik filmler ve aksiyon filmleri izlemeyi severim. En sevdiğim film Elvis'tir.

 

Collage maker nedir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri