Fay Hattı Haritası Güncellendi! Adıyaman Diri Fay Hattının Geçtiği İlçeler Açıklandı!

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile deprem üretebilecek iller belli oldu. Yaşanan depremlerin ardından birçok kişi yeni haritayı incelemeye başladı. İşte detaylar...

Meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri, on bir ilde etkili oldu. Etkilenen iller arasında Kahramanmaraş’tan sonra Hatay’da büyük yıkımlar yaşandı. İki büyük depremin ardından 20 Şubat akşamı Hatay’ın Defne ilçesinde de depremlerin meydana gelmesi mevut korkunun iyice artmasına neden oldu.

Yaşanan depremlerin ardından herkes tarafından fay hatlarına ait haritalar incelenmeye başlandı. İnsanlar, bulundukları ilçelerin güvenli olup olmadığın kontrol ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, yenilenmiş diri fay hattı haritasını yayınladı ve insanalar bu harita ile ilçelerinde herhangi bir fay hattının olup olmadığını kontrol edebiliyor.

EN ÇOK MERAK EDİLEN ADIYAMAN FAY HATTI

Birçok kişi tarafından merak edilen ve arama motorlarında sorgulatılan Adıyaman fay hattının geçtiği yerler belli oldu. Yapılan belirlemelere göre Adıyaman fay hattının geçtiği yerlere dair yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; ‘’Gölbaşı (Adıyaman) – Türkoğlu (Kahramanmaraş) Arası, DAFS'nin Gölbaşı doğusunda, Perveri (Harmanlı) ile Türkoğlu arasında yer alan yaklaşık 90 km uzunlukta, K55D genel gidişli birçok paralel kırıklardan oluşan bölümü, Gölbaşı-Türkoğlu segmenti olarak adlandırılmıştır. DAF, Erkenek GB'sında belirginliğini yitirir ve Gölbaşı doğusunda, Perveri yakınlarında tekrar belirgin hale gelir. Daha sonra güney batıya doğru Gölbaşı içinden geçer ve Türkoğlu'na kadar devam eder. Fay, Perveri-Sakarya arasında doğrusal; Sakarya- Elmalar arasında kuzeye doğru hafif iç bükey ve Türkoğlu'na uzanan kesimde ise, güneye iç bükeydir. Bu bölümün batısında, ana fayın 7-10 km güneyinde, Narlı- Pazarcık-Haydarlı arasında DAF'a paralel ve birbirini tamamlayan ikinci bir fay sistemi yer alır. DAF, Gölbaşı-Türkoğlu arasında morfolojik olarak çok belirgindir. Arpat ve Şaroğlu, Gölbaşı yakınlarında fayın eğim atım bileşeninin olduğunu belirtmektedir.’’

İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ

Adıyaman’ın ikinci derece deprem bölgesi içerisinde yer aldığı da yapılan açıklamalarda belirtildi. Türkiye’ye ait diri fay hattı haritasına göre, ülkemizde direkt olarak diri fay hattı üzerinde yer alan kırk beş il alanının ve yüz on ilçenin yer aldığını gözükmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri