Ünlü Hollywood Yapımcısı Hayatı Boyunca Hapiste Kalacak! Harvey Weinstein ve “Muhteşem” Çöküşü!

Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, hakkında çıkan taciz, tecavüz ve şantaj iddialarıyla hapse atılmıştı. Weinstein’ın son mahkemesi dün görüldü ve geçiş davalarına ek olarak 16 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı. Weinstein mahkemeden “merhamet” diledi…

Gözden düşmüş film yöneticisi artık muhtemelen hayatının geri kalanını parmaklıklar ardında geçirecek. Harvey Weinstein, Kaliforniya'daki bir mahkeme salonunda merhamet diledi fakat yargıç onu 16 yıl daha hapis cezasına çarptırdı. Rezil film kralı hayatının geri kalanını hapiste geçirecek.

70 yaşındaki Weinstein, bir jürinin onu üç kez tecavüz ve cinsel saldırıdan mahkum etmesinden iki ay sonra, Perşembe sabahı Los Angeles'taki bir mahkeme salonunda 16 yıl daha cezaya çarptırıldı. Eski Hollywood yapımcısı, 2020'de New York'ta tecavüz ve cinsel saldırıdan hüküm giydikten sonra 23 yıl hapis cezası almıştı. Son 16 yılla beraber toplam cezası 41 yıl oldu.

“LÜTFEN BENİ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRMAYIN”

Weinstein’in Hollywood’daki “Me Too” hareketiyle beraber birçok kadın oyuncuya tecavüz ettiği, görüntülerle şantaj yaptığı ortaya çıkmıştı. Mahkemede perişan halde görülen tecavüz suçlusu, "Lütfen beni ömür boyu hapis cezasına çarptırmayın. Ben bunu hak etmiyorum. Bu davada yanlış olan çok şey var. Merhametinize sığınıyorum." Dedi. Mahkeme Weinstein’ın gözünün yaşına bakmadı ve ona 16 yıl daha ceza verdi.

Weinsten’ın diğer davalarından bağımsız olarak California’da görülen davası, kimliği belirsiz bir İtalyan aktris ve modelin şikayetiyle ilgili olarak açıldı. Weinstein genç kadının 2013 yılında Beverly Hills'teki otel odasına zorla girdikten sonra tecavüz etmişti.

WEINSTEIN’IN KURBANI, MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Weinstein’ın kurbanı genç kadın, mahkemede gözyaşlarına boğuldu ve şöyle söyledi: "O geceden önce çok mutlu ve kendine güvenen bir kadındım. Kendime ve Tanrı ile olan ilişkime değer verirdim. Geleceğim için heyecanlıydım. Sanık bana acımasızca saldırdıktan sonra her şey değişti. Zararı telafi edecek kadar uzun hapis cezası yok.”

Weinstein sözcüsü Juda Engelmayer, sanığın yaşı ve sağlık durumunun kötü olması nedeniyle verilen cezayı zalimce olarak nitelendirdi.

Avukat Juda "Bu eylemi kutlayacak çok kişi var ama bugün adalet ve hakkaniyet adına üzücü bir gün. Umarım bundan memnun olan hiç kimse umutsuzca ve sessizce masum olduğunu söyleyen bu adamın durumuna düşmez” dedi. Weinstein, mahkemeye tekerlekli sandalyeyle getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri