Gaziantep'in komşu ili Adıyaman nereye kurulacak? Adıyaman'ın yeni adresi...

Deprem felaketinin ardından, yeniden şehirleşme için çalışmalar başladı. Zemin etüdü ilk biten il ise Adıyaman oldu. Peki, Adıyaman’ın yeni yerleşim yeri neresi olacak? İşte detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ile 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sarsılan Türkiye’de ağır bir yıkım meydana gelmişti. Gaziantep de dahil olmak üzere tam 11 ilde yıkım ortaya çıkaran deprem; 13,5 milyondan fazla vatandaşın hayatını etkilerken, 44 binden fazla kişinin yaşamına mal oldu. Deprem sonrası bölgeyi ayağa kaldırmak için harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise, çalışmalarına hızla başlandı.

Kahramanmaraş başta olmak üzere; Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ’da yıkıma neden olan depremlerden sonra, şehirlerin yanlış yerlere kurulduğu ortaya çıkmış ve pek çok şehir merkezinin altından fay geçtiği iddia edilmişti. Bu iddialara kulak veren ve araştırma için sahaya çıkan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çalışmalarına Adıyaman’dan başladı. İlk zemin etüdünü tamamlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman’da yeni kurulacak şehre ilişkin açıklama yaptı.

ADIYAMAN’DA ÇALIŞMALAR BAŞLANDI

Bir yandan hasar tespiti yapan; bir yandan da yeni yapılar için çalışmalara başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilk kararı, Gaziantep’e komşu olan Adıyaman ili için verdi. Adıyaman’da 20 bin yeni konut yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgede birtakım incelemeler gerçekleştirdi. İlk olarak zemin etüdü gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, TRT Haber tarafından görüntülendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çalışmaları sonrasında Adıyaman’ın yeni adresi de belli oldu.

ADIYAMAN’IN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Deprem bölgesinin imarı için yeni adımlar atan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman şehir merkezini yaptığı zemin etüdünün ardından, İndere Mahallesi olarak bilinen yaklaşık 5 milyon metrekarelik güvenli zemine taşımaya karar verdiğini duyurdu. Zemin çalışmalarını tamamladığı öğrenilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın seçtiği yeni bölgenin, merkeze yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunduğu öğrenildi. Adıyaman nüfusunu konutların inşasının ardından bu bölgeye taşıyacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inşaat çalışmalarına hızla başlamayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri