Islak Saçla Uyumanın Birçok Zararı Açıkladı! Profesyonel Bir Kuaför Saç Mantarına İşaret Etti!

Saç yıkıma rutini meydana getirmek saçların sağlığı adına en gerekli işlemlerden biri. Fakat saçlar yıkandıktan sonra kurutmak da bir o kadar önem taşıyor. Saçları kurutmadan uyumak birçok hastalığa kapı açıyor! İşte detaylar...

Saçlarınızı kurutmanın onları matlaştırıp kuruttuğunu sanıyorsanız, bu bir yanılgıdan ibaret. Bu işlemi yaparken doğru ürünlerle ve teknikle kullanmak saçınızın çok daha sağlıklı olmasını sağlayacak.

Saçını kurutmaya üşenen ve ıslak saçlarıyla yatan insanlar ise bu durumun ne kadar sağlıksız bir durum olduğunun farkında değiller. Bir kuaför, bu konunun ne kadar yanlış olduğuna bir paylaşımında değinmişti.

SAÇLARI ISLAKKEN UYUYANLAR DİKKAT!

Profesyonel olan bir kuaför, ıslak saçla uyumanın sebep olduğu sorunlardan oluşan bir liste ortaya çıkarmış oldu. Videoda, şiddetli saç kırılmasına, mantar ile maya büyümesin ve de kepek ile dermatite yol açtığını, akne ile kafa derisi ile kıl kurduna sebep olduğunu açıkladı.

Kafa derisi, genellikle kafa derisinde kaşıntı yapan, pullu hale getiren bir mantar enfeksiyonunun sebep olduğu bir döküntüdür Yapılan araştırmalar sonrasında, şiddetli vakalar için enfeksiyonun başın her yerinde kel yamalara sebep olabileceğini ortaya koymaktadır.

BİRÇOK HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Bir sosyal medya platformunda yayımlanan bu videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları ise fikirlerini paylaşmak adına birçok yorumda bulundular. Sosyal medyadan gelen yorumlar şu yönde oldu; Saçlarımız uyuduğumuzu nereden bilebilir?, başka bir yorum ise, ‘saçımı yıkadıktan sonrasında mikrofiber sargımı çok uzun bir süre kafamda tutarım, bu alışkanlığım kafa derisinde mantar ile sonuçlanmış oldu. Bu durumun mümkün olduğunu asla tahmin edemezdim’ dedi.

KEPEK OLUŞUMAN NEDEN OLUYOR

Islak saçlarla uyumanın birçok zararı olduğu ortaya çıkmış oldu. Kuaförden gelen açıklamalar ise birçok kimsede şaşkınlık meydan getirmiş oldu. Bu hastalıklara sebebiyet vereceğini düşünmediklerini söylediler. Bundan sonra saçlarınızı yıkadıktan sonra kurutmadan uyumamaya dikkat etmeniz önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu konudan bilgili olan uzman bir kuaförden gelen açıklamalar sonrasında, ıslak saçlarla uyumayacakların sayısında bir artış olacağa benzemektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri