Depremden Sonra Diyarbakır’da Bir Arazide Tütmeye Başlayan Duman Endişe Yarattı! Uzman İsim Nedeni Açıkladı!

Güneydoğu’da yaşanan depremlerden sonra, Diyarbakır’da şaşırtan bir olay meydana geldi. Diyarbakır’da bir arazide yer altında çıkmış olan ve 18 gündür tüten dumanın nedeni merak edilmekte! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgede şaşırtan bir olay kaydedildi. Ağır hasar alan illerden biri olan Diyarbakır’da ilginç bir olay yaşandı. Diyarbakır’da depremden sonra bir arazide yer altından duman tütmeye başladı.

18 gündür tütmeye devam eden dumanın nedeni ise merak ediliyor. Bölgede inceleme bulunan Prof. Dr. Orhan Kavak ise bahsi geçen dumanın neden bu zamana kadar tüttüğünü açıkladı.

HALK ENDİŞELENDİ

40 binin üstünde can kaybının meydana geldiği, Kahramanmaraş merkezli olan depremlerden sonra Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir arazide herkesin şaşırdığı bir olay gerçekleşti. Yer altından çıkmakta olan duman 18 gündür tüttüğü ve çevresindekiler için endişe kaynağı olduğu ortaya atıldı.

Kayapınar ilçesi Fabrika Mahallesi’nde eski Gümrük Müdürlüğü binasının arka tarafında bulunan boş arazide, yaşanan depremlerden sonra yer altından dumanlar çıkmaya başladı. Duman 18 gündür tütmeyi sürdürünce çevredekiler de Prof. Dr. Orhan Kavak’a bildirince, Kavak, bölgeden numune aldı.

BÖLGEDEN NUMUNE ALINDI

Kavak, yaptığı açıklamada, tüten dumanın depremlerden kaynaklı değil de bölgeye gelen bir depremzedenin ya da başka birinin ateş yakmış olmasından kaynaklı olabileceğini söyledi. Bunun sebebini de; bazalt yığının alt kısmında olan eski atıklar olduğunu, bunların cam elyaf kökenli ya da asbest kökenli olabileceğini, numunelerin alıp inceleneceğini söyledi.

ATIKLARDAN KAYNAKLI OLABİLİR

Aynı zamanda uzman isim şunları söyledi; bunların ateşten sonra basit bir kıvılcım almasından kaynaklı bu dumanın ortaya çıktığına kanaat getirmiş olduk. Dumanın insan için zararlı koku salıp bir an önce söndürülmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bundan dolayı bu temelin köküne inip ne kadar imha atığının olup olmadığına dair tespit yapıp sonrasında ise imhanın yapılması gerekli

Bu içten yanmanın sona ermesi de bulunan katı atığın miktarına göre değişim gösterecektir. Eğer katı atığın kapladığı yer çok ise dumanın yayılması da uzun sürecektir. Atıklar kimyasal madde içermektedir, cümlelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri