Saçı Dökülenler Dikkat! Soğan Suyu İle Dökülen Saçlarınızın Yerine Yenisi Çıksın!

Saç dökülmesi için alınacak önlemler! Saçlarınız dökülüyorsa siz de bu yöntemle saçlarınızın dökülmesinden kurtulun! Evde doğal soğan kürü yöntemi ile saçlarınızı güçlendirmek mümkün! İşte detaylar...

Saçlarınız için ne kadar bakım yaparsanız yapın, havada kaynaklı kirlilik, mevsim geçişleri ve yanlış seçilen bakım ürünleri saçlarda dökülmeye neden olur. Zarar gören saçlar ise doğal görünümünü kaybeder

Saçlarınızın aldığı zararı önlemek için pek çok doğal yöntem vardır. Bunlardan biri de evde kolaylıkla yapılan soğan suyu maskesidir. Siz de soğan suyu ile saçlarınızı canlandırın!

SOĞAN SUYUNUN FAYDALARI

Soğan suyu, bilhassa saç dökülmesinin önüne geçmek için iş birliği yapan bazı enzimlerinde performansını yükseltmeye çalışan pek çok antioksidanlar içermektedir. Bu, soğan suyunun saç geliştirme için döngüsünü verimli olarak optimize etmesine yardımcı olmaktadır. Dökülen saçların hızlı bir şekilde yeniden çıkmasını destekler.

Soğan yağının düzenli olarak kullanımı kelliği etkili bir şekilde tedavi eder. Hatta kellik için önleyici de olabilmektedir. Soğan yağında bulunan kükürt saçın kırılmasının önüne geçer. Kırılmaya ve incelmeye bağlı olarak da koruma sağlar. Soğandaki diğer besinler saçın oksitlenmesinin önüne geçmiş olur.

BEYAZLAMAYI ÖNLER

Bunların yanı sıra saçın pH’ını normal düzeyde tutarak, saçlarda beyazlamayı önlemiş olur. Soğan suyu saç için, gereksinim olan beslenmeyi sağlar ve içinde bulunduğu kükürt ile saç köklerinizin sağlığı da iyileşmiş olur. Saç derinizi besleyip kan akışını artırarak daha kalın ve daha güçlü bir saç için katkı sağlar.

SOĞAN SUYUNUN UYGULANIŞI

Kimyasal olarak madde kullanımı yapmadan soğanın yararları doğrudan etkili olması için evde küçük soğanların suyunu sıkmak gerekli. Kelliği tedavi etmek için de birkaç damla soğan suyunu alın, sonrasında ise en az 15 dakika kadar saç derisi için masaj uygulayın. Yağı saçınızda birkaç saat bıraktıktan sonra organik şampuanla yıkama işlemi yapın.

Hemen etki görmek istiyorsanız, bu yöntemi iki günde bir uygulayın. Saf hindistancevizi yağı gibi en sevdiğiniz taşıyıcı yağlardan biriyle de soğan suyunun yararlarını görmek mümkündür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri