Güçlü Tırnaklara Sahip Olmak Artık Çok Kolay! Bu Yöntemlerle Tırnaklarınızı İyileştirin!

Siz de tırnaklarınızın sürekli olarak kırılmasından şikayetçi misiniz? Bu yöntemlerle tırnaklarınızı istediğiniz gibi güçlendirmeniz mümkün! İşte güçlü tırnaklar için çözüm yolları! İşte detaylar...

Tırnaklarınızın güçlü bir yapıda olmasını istiyorsanız sizin için çözüm yollarını açıkladık! Bu yöntemlerle artık sizin de güçlü tırnaklarınızı olabilir. Birçok etkenden kaynaklanan tırnak kırılması için çözüm yolları.

Tırnaklar, genetik de olmak üzere, birçok etkenden dolayı kırılabilir. Stres, kötü bakım yapmak ve vitamin eksikliğinden dolayı tırnaklarınız kırılıyor olabilir. Bu içerikte yer alan tavsiyeler ile güçlü tırnaklara kavuşun!

VAZELİN KULLANMAK

Kış mevsiminde tırnaklar oldukça çatmaya ve kurumaya müsait olurlar. Bundan dolayı özellikler kış aylarında vazelin kullanmak önemlidir. Tırnağınıza bir kat vazelin sürün, sonrasında ise pamuklu eldiven giyerek gece boyunca bekleyin. Sabahleyin ellerinizi yıkayın ve daha güçlü tırnaklara sahip olgunuzun farkına varın.

TEMİZLİK SIRASINDA ELDİVEN KULLANMAK

Bulaşık yıkarken, temizlik sırasında tırnaklarda ve ellerde çatlama meydana gelebilir. Tırnaklarınızı yıpranmadan ve kimyasal içerikli sudan uzak tutmak adına eldiven kullanımı oldukça önemlidir.

Tırnaklarınızı sütten alınan yoğun kalsiyum ile besleyin. Bunun için bir kâseye ılık sütü koyun ve tırnaklarınızı içine batırıp 50-10 dakika süreyle bekletin. Bu karışıma arzu ederseniz, yumurta da ekleyebilirsiniz. Her gün uygulayın.

DOMATES SUYU

Domates suyu yardımıyla kırılgan tırnaklarınızı ve dokularınızı iyileştirmek mümkün. Bu yöntem ile 2 damla biberiye yağı ile 2 yemek kaşığı domates suyunu karıştırıp tırnaklarınızı 10 dakika kadar içinde bekletin.

BADEM YAĞI

Badem yağını da tırnaklarınızı beslemek ve onarmak adına kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı badem yağını biraz limon suyu ile karıştırıp, sonrasında ellerinize ve tırnaklarınıza uygulayın. 2 dakika beklettikten sonra durulama yapabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI MASAJI

Tırnaklarınız için 2 kaşık zeytinyağı ile 10 dakika kadar masaj yapın. Zeytinyağı kalsiyum emilimine yardımcı olmaktadır ve kemik mineralizasyonu ve kireçlenme için süreci onarmaktadır.

LİMON SUYU

Tırnak kırılmasını önlemek için limonun suyunu sıkın ve pamuklu çubukla tırnaklarınıza uygulayın. Sonrasında ise ellerinizi ılık su yardımı ile durulayın. Bu şekilde tırnaklarınız daha güçlü olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri