Kalp Krizinin Bilinmeyen Belirtisi! Mide Sorunlarına Dikkat!

Kalp krizi, en çok ölüme neden olan hastalıklar arasında üst sıralarda bulunmakta. Bilinen göğüs sıkışması, terleme gibi kalp krizi belirtilerinin yanı sıra uzmanlar başka bir belirtiyi gündeme taşıdılar! Mideye dikkat! İşte detaylar...

Kalp krizini tetikleyen birçok etken vardır. Kalp krizini önceden fark etmek ve doğru bir müdahale etmek hayati anlamda önem taşımaktadır. Doktor Jessica John, kalp krizi için belirtilerinin farkına varmadığını açıklayarak, midesinde sorun olan herkesi uyardı.

Doktor Jessica John, ara sıra göğsünde meydana gelen boğazına kadar yayılan bir ağrıdan bahsetti. Şu cümleleri ekledi; yorgun olup düzgün yemek yiyemediğin için dehşet bir reflü yaşadığımı sandım. Bir haftadır da aralıklı olarak süren göğüs ağrısını göz ardı edip, fakat işteyken bu göz ardı edemeyecek duruma gelmiştim, dedi.

MİDE SORUNU İLE HASTANEYE GİTTİ

Doktor, mide ekşimesi hissini tekrardan yaşamaya başladığını aktardı. Fakat sonra ağrı o kadar arttı ki solgun ve tedirgin olduğundan dolayı ambulans çağırmış oldu. Yaş grubu içinde kalp krizi an az görüldüğünden dolayı kalp krizinin gündeminde bile olmadığını açıkladı. Hastanede gerekli testlerden sonra Jessica, hiç kalp problemi yaşamadığını da belirtti. Daha sonra ise haritasını incelediğinde endişeli olduğunu yazdığını gören doktor, fakat endişeli olmadığını, sadece acı çektiğini söyledi.

KALP SORUNLARI İÇİN TEŞHİS KONULDU

Kalp hasarı olduğunda meydana gelen bir protein olan troponin için test sonucunun pozitif çıktığını, doktorun yapılan müdahalelerin sonrasında ameliyata alındığı öğrenildi. Doktor için daha sonra iki kan damarı bozukluğu ile vazospazm ile mikrovasküler hastalığının teşhisinin konulduğu açığa çıktı.

KALP KRİZİNİN İŞARETLERİ

  • Terlemek
  • Nefes almakta zorluk
  • Öksürme yada hırıltılı göğüs
  • Hasta hissetmek, mide bulantısı ya da hasta olmak, kusma yaşamak
  • Ezici olarak bir endişe hissi yaşamak, panik atak gibi
  • Göğüste ağrı, göğsünüzde bir basınç, gerginlik, ağırlık ya da sıkışma hissi olması
  • Vücudun başka yerlerinde ağrı meydana gelmesi, ağrı göğsünüzden kollarınıza genel olarak sol kola fakat her iki kolunuzu da etkileyebilir, çeneye, sırta, karna yayılma hissi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri